Подијељене дипломе, увјерења, захвалнице...

Дванаести Омладински камп Црвеног крста „Бардача 2016“ данас је завршен подијелом диплома, увјерења и захвалница за 25 волонтера организација Црвеног крста из Градишке, Прњавора и Српца.

Република Српска 03.08.2016 | 13:09
Подијељене дипломе, увјерења, захвалнице...
Теоретско и практично знање њима је протеклих шест дана пренијело десет инструктора из Новог Сада, Руме и Српца, а ради се о програмским цјелинама у пружању прве помоћи, репродуктивног здравља, реалистичког приказа повреда, стања и обољења, болестима зависности и трговини људима.

Секретар Црвеног крста Србац Љиљана Јовичић изразила је задовољство овогодишњим радом кампа, јер је програм обуке у цјелини реализован. „Захваљујући вишегодишњем искуству инструктора, полазници су стекли висок степен знања које ће као волонтери пренијети на младе у својим школама и мјестима гдје живе. Камп је и овога пута успјешно организован уз помоћ општине Србац, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, које је за смјештај и рад уступило Тренинг центар Природно-математичког факултета на Бардачи, али и бројних донатора из наше општине“, рекла је секретар србачког Црвеног крста Љиљана Јовичић. Она је начелнику општине Драги Ћирићу уручила захвалницу за подрћку и новчану помоћ локалне заједнице.

С обзиром на то да су полазници обуке показали изједначено знање, није проглашаван најбољи учесник, али је зато за највриједнијег инструктора проглашен Дејан Павловић, инструктор Црвеног крста из Руме, који се заједно са Бојаном Дамјановићем из Новог Сада највише посветио обуци из прве помоћи и реалистичком приказу повреда.

На крају дружења, учесници Омладинског кампа Црвеног крста „Бардача 2016“ извели су показну вјежбу пружања прве помоћи чиме су и практично показали стечено знање. Посебно је била занимљива позоришна представа, коју је припремила инструктор Теодора Нинковић из Новог Сада, а у којој се говори о превенцији трговине људима.

„Нажалост, трговина људима узима све већег маха, па је неопходно да се млади што више едукују за борбу против ове пошасти новог доба. Осим друштва, овом проблематиком морају да се баве и млади, који су најчешће жртве трговине, управо едукацијом како кроз семинаре, тако и у школама“, каже Теодора Нинковић. Она је изразила велико задовољство понашањем и озбиљношћу учесника кампа, јер су се трудили да што више науче из ове, али и осталих области. Сличног мишљења је и инструктор Димитрије Митић из Руме, који из кампа носи лијепе утиске, а посебно је задовољан добром организацијом.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар