Podijeljene diplome, uvjerenja, zahvalnice...

Dvanaesti Omladinski kamp Crvenog krsta „Bardača 2016“ danas je završen podijelom diploma, uvjerenja i zahvalnica za 25 volontera organizacija Crvenog krsta iz Gradiške, Prnjavora i Srpca.

Republika Srpska 03.08.2016 | 13:09
Podijeljene diplome, uvjerenja, zahvalnice...
Teoretsko i praktično znanje njima je proteklih šest dana prenijelo deset instruktora iz Novog Sada, Rume i Srpca, a radi se o programskim cjelinama u pružanju prve pomoći, reproduktivnog zdravlja, realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, bolestima zavisnosti i trgovini ljudima.

Sekretar Crvenog krsta Srbac Ljiljana Jovičić izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim radom kampa, jer je program obuke u cjelini realizovan. „Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu instruktora, polaznici su stekli visok stepen znanja koje će kao volonteri prenijeti na mlade u svojim školama i mjestima gdje žive. Kamp je i ovoga puta uspješno organizovan uz pomoć opštine Srbac, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koje je za smještaj i rad ustupilo Trening centar Prirodno-matematičkog fakulteta na Bardači, ali i brojnih donatora iz naše opštine“, rekla je sekretar srbačkog Crvenog krsta Ljiljana Jovičić. Ona je načelniku opštine Dragi Ćiriću uručila zahvalnicu za podrćku i novčanu pomoć lokalne zajednice.

S obzirom na to da su polaznici obuke pokazali izjednačeno znanje, nije proglašavan najbolji učesnik, ali je zato za najvrijednijeg instruktora proglašen Dejan Pavlović, instruktor Crvenog krsta iz Rume, koji se zajedno sa Bojanom Damjanovićem iz Novog Sada najviše posvetio obuci iz prve pomoći i realističkom prikazu povreda.

Na kraju druženja, učesnici Omladinskog kampa Crvenog krsta „Bardača 2016“ izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći čime su i praktično pokazali stečeno znanje. Posebno je bila zanimljiva pozorišna predstava, koju je pripremila instruktor Teodora Ninković iz Novog Sada, a u kojoj se govori o prevenciji trgovine ljudima.

„Nažalost, trgovina ljudima uzima sve većeg maha, pa je neophodno da se mladi što više edukuju za borbu protiv ove pošasti novog doba. Osim društva, ovom problematikom moraju da se bave i mladi, koji su najčešće žrtve trgovine, upravo edukacijom kako kroz seminare, tako i u školama“, kaže Teodora Ninković. Ona je izrazila veliko zadovoljstvo ponašanjem i ozbiljnošću učesnika kampa, jer su se trudili da što više nauče iz ove, ali i ostalih oblasti. Sličnog mišljenja je i instruktor Dimitrije Mitić iz Rume, koji iz kampa nosi lijepe utiske, a posebno je zadovoljan dobrom organizacijom.

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar