Протест опозиције могућ у септембру

Опозиција не одустаје од организовања протеста широм Републике Српске, а следећи би требало да се деси у септембру у Требињу.

Република Српска 02.08.2016 | 07:37
Протест опозиције могућ у септембру
Мада је то месец у ком се улази у финиш предизборне кампање за локалне изборе, у Савезу за промене (СзП) одбацују повезаност избора и протеста. Тврде да су протест у Требињу, на којем би грађани требало да изразе незадовољство због поскупљења струје, померили за септембар искључиво због актуелне туристичке сезоне.

"Процена је да би ти протести могли да измакну контроли, јер је народ киван због поскупљења струје, због чега не желимо да се у сред туристичке сезоне дешавају неки немили догађаји. Протест ће се организовати у септембру испред зграде „Електропривреде РС“ и Регулаторне комисије за енергетику како би се исказало незадовољство због поскупљења струје, али и због запостављања источног дела Републике Српске од стране власти у Бањалуци. Настојаћемо да од протеста нико не убире политичке поене за локалне изборе у Требињу", каже потпредседник НДП Здравко Крсмановић.



У ПДП, међутим, кажу да СзП још није коначно одлучио да ли ће организовати протест у предизборној кампањи или после ње.

"Изнели смо шест врло оправданих захтева на протестима у Бањалуци и сачекаћемо још неко време да видимо хоће ли се ишта променити. У случају да не буде ништа учињено, дефинитивно ћемо ићи у протесте, јер је то сасвим логичан наставак оног што смо започели. Када ће то бити – проценићемо унутар СзП", каже лидер ПДП Бранислав Бореновић.



Генерални секретар СНСД Лука Петровић, међутим, сматра да би организовање протеста у предизборно време била чиста злоупотреба.

"Уместо да регрутују своје чланство и симпатизере на што масовнији излазак на референдум о Дану Републике, опозиција користи протесте како би постигли бољи резултат на локалним изборима, а тиме и злоупотребили грађане, као што су то учинили у Бањалуци и Приједору. Нисмо ми ни неми ни глуви на проблеме у друштву и спремни смо да их решавамо, за разлику од опозиције и СзП који их не решавају, већ стварају", поручио је Петровић.

Влада националног јединства?

Потпредседник НДП Здравко Крсмановић сматра да су досадашњи протести опозиције уродили плодом.

"Почеле су исплате подстицаја пољопривредницима, борачког додатка, а омогућено је и да прича око продаје рудника „Љубија“ крене у неком другом правцу. Стиче се утисак да је власт након тога мало спустила лопту, као и да би та атмосфера могла чак да доведе до формирања и владе националног јединства после локалних избора", каже Крсмановић.

Извор: Блиц

Фото: Дејан Божић / РАС Србија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

херцеговац

02.08.2016 05:54

Чуј злоупотреба! И то из Лукиних уста! Честитам на мудрости! Бјеше ли злоупотреба отварање болнице у Невесињу дан уочи парламентарних избора?! Не не то је само сплетомо колности пало на тај датум јер покојни Михајло Лабало није могао прије завршити грађевинске радове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСКО

02.08.2016 15:03

ДОДЈИ ЛУКА ДЕЗЕРТЕРУ ПРВИ,ХЕТ,ОЈАДИ,ДОДИКУ ПАРЕ ДЕЛИ,ЦЕКАЈУ ТЕ ФОЦАНСКИ ДЕЗЕРТЕРИ,БЕЛИ,ДИРЕКТОР,ЊЕГО,БУКОВИЦА,ФУЈ БАНДО ПОКВАРЕНА

Name

Контра

02.08.2016 06:09

Додик одмах да си и ти организовао митинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИРТИЈА

02.08.2016 06:22

ШТА САД ХОЋЕ ОВИ. ПА ДОБИЛИ СМО БИРТИЈСКИ ДОГОВОР. ЕВО МИЛИЈАРДА НА ТОАЛЕТ ПАПИРУ,ИДИОТЕН СТАДТЕН.САД ЋЕМО И ТО ДА ПОЈЕДЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

02.08.2016 06:55

Драги наши политичари, жао ми је што сте наши а не политичари нашег непријатеља. Ко је вас познавао ни пакао му неће тешко пасти. Пантелија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

потписујем

02.08.2016 08:22

Свака част.