Protest opozicije moguć u septembru

Opozicija ne odustaje od organizovanja protesta širom Republike Srpske, a sledeći bi trebalo da se desi u septembru u Trebinju.

Republika Srpska 02.08.2016 | 07:37
Protest opozicije moguć u septembru
Mada je to mesec u kom se ulazi u finiš predizborne kampanje za lokalne izbore, u Savezu za promene (SzP) odbacuju povezanost izbora i protesta. Tvrde da su protest u Trebinju, na kojem bi građani trebalo da izraze nezadovoljstvo zbog poskupljenja struje, pomerili za septembar isključivo zbog aktuelne turističke sezone.

"Procena je da bi ti protesti mogli da izmaknu kontroli, jer je narod kivan zbog poskupljenja struje, zbog čega ne želimo da se u sred turističke sezone dešavaju neki nemili događaji. Protest će se organizovati u septembru ispred zgrade „Elektroprivrede RS“ i Regulatorne komisije za energetiku kako bi se iskazalo nezadovoljstvo zbog poskupljenja struje, ali i zbog zapostavljanja istočnog dela Republike Srpske od strane vlasti u Banjaluci. Nastojaćemo da od protesta niko ne ubire političke poene za lokalne izbore u Trebinju", kaže potpredsednik NDP Zdravko Krsmanović.



U PDP, međutim, kažu da SzP još nije konačno odlučio da li će organizovati protest u predizbornoj kampanji ili posle nje.

"Izneli smo šest vrlo opravdanih zahteva na protestima u Banjaluci i sačekaćemo još neko vreme da vidimo hoće li se išta promeniti. U slučaju da ne bude ništa učinjeno, definitivno ćemo ići u proteste, jer je to sasvim logičan nastavak onog što smo započeli. Kada će to biti – procenićemo unutar SzP", kaže lider PDP Branislav Borenović.



Generalni sekretar SNSD Luka Petrović, međutim, smatra da bi organizovanje protesta u predizborno vreme bila čista zloupotreba.

"Umesto da regrutuju svoje članstvo i simpatizere na što masovniji izlazak na referendum o Danu Republike, opozicija koristi proteste kako bi postigli bolji rezultat na lokalnim izborima, a time i zloupotrebili građane, kao što su to učinili u Banjaluci i Prijedoru. Nismo mi ni nemi ni gluvi na probleme u društvu i spremni smo da ih rešavamo, za razliku od opozicije i SzP koji ih ne rešavaju, već stvaraju", poručio je Petrović.

Vlada nacionalnog jedinstva?

Potpredsednik NDP Zdravko Krsmanović smatra da su dosadašnji protesti opozicije urodili plodom.

"Počele su isplate podsticaja poljoprivrednicima, boračkog dodatka, a omogućeno je i da priča oko prodaje rudnika „Ljubija“ krene u nekom drugom pravcu. Stiče se utisak da je vlast nakon toga malo spustila loptu, kao i da bi ta atmosfera mogla čak da dovede do formiranja i vlade nacionalnog jedinstva posle lokalnih izbora", kaže Krsmanović.

Izvor: Blic

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hercegovac

02.08.2016 05:54

Čuj zloupotreba! I to iz Lukinih usta! Čestitam na mudrosti! Bješe li zloupotreba otvaranje bolnice u Nevesinju dan uoči parlamentarnih izbora?! Ne ne to je samo spletomo kolnosti palo na taj datum jer pokojni Mihajlo Labalo nije mogao prije završiti građevinske radove.

ODGOVORITE
Name

BOSKO

02.08.2016 15:03

DODJI LUKA DEZERTERU PRVI,HET,OJADI,DODIKU PARE DELI,CEKAJU TE FOCANSKI DEZERTERI,BELI,DIREKTOR,NJEGO,BUKOVICA,FUJ BANDO POKVARENA

Name

Kontra

02.08.2016 06:09

Dodik odmah da si i ti organizovao miting.

ODGOVORITE
Name

BIRTIJA

02.08.2016 06:22

ŠTA SAD HOĆE OVI. PA DOBILI SMO BIRTIJSKI DOGOVOR. EVO MILIJARDA NA TOALET PAPIRU,IDIOTEN STADTEN.SAD ĆEMO I TO DA POJEDEMO.

ODGOVORITE
Name

Петар

02.08.2016 06:55

Драги наши политичари, жао ми је што сте наши а не политичари нашег непријатеља. Ко је вас познавао ни пакао му неће тешко пасти. Пантелија...

ODGOVORITE
Name

potpisujem

02.08.2016 08:22

Svaka čast.