Изумљен паметни фрижидер који сам узгаја марихуану

Откако је одређени број америчких држава легализовао употребу марихуане у приватне и медицинске сврхе, кренула је "борба" за новцем. Стартуп Леаф изумео је паметни фрижидер који омогућава узгој марихуане у кући.

Информационе технологије 01.08.2016 | 15:54
Изумљен паметни фрижидер који сам узгаја марихуану
Кутије које изгледају попут фрижидера имају аутоматске функције и не заузимају пуно места у дому. Такође, није упадљив. Карбон филтер спречава да се мирис траве шири около, а изумитељи тврде како је ова справа посебно намењена почетницима у узгоју.

Леаф тим је снимио и видео у којем корак по корак објашњава функционисање паметног фрижидера. Путем апликације пратите услове у којима расте као што су температура ваyдух и воде, пХ вредност, влажност, ниво воде и висина биљке. Апликација нуди и потребне рецепте. Све је аутоматски, што значи да не морате да водите рачуна о било чему.

Уређај ће бити у продаји од ове јесени и претпоставља се да ће цена бити око 2.000 долара. Из компаније истичу како ће купци овим уређајем уштедети новац за разлику од традиционалног начина узгоја ове биљке.

Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар