ПДП: Пара врти, гдје бургија неће

Милорад Додик и Жељка Цвијановић ипак су се јуче састали са Бакиром Изетбеговићем и под великим притиском хроничног недостатка новца успјели "усагласити" механизам координације, још битније потписати писмо намјере за кредитни аранжман са ММФ-ом и тиме апсолутно доказати тачност народне пословице "пара врти, гдје бургија неће" – поручују данас из ПДП-а.

Република Српска 01.08.2016 | 22:52
ПДП: Пара врти, гдје бургија неће
Партија демократског прогреса подржава сваки договор који Републику Српску и БиХ води ка Европској унији, али и подсјећа на бесповратно и беспотребно изгубљено вријеме у протеклом периоду.

Напомињемо да је и овогодишњи Буџет Републике Српске усвојен захваљујући гласовима коалиције „Домовина“, а да Влада Републике Српске никада није објаснила како има новца за бошњачка удружења "Мерхамет" и "Каритас" а нема за ампутирце и борце Војске Републике Српске – наводи ПДП и додаје:

Подсјећамо јавност да је власт у Српској сваки корак ка ЕУ интеграцијама оштро критиковала да би на крају све прихватала.

Прије подне је причала једно, а послије подне потписивала друго и тако редом од изјаве о европском путу БиХ, реформске агенде, адаптираног Споразума о стабилизацији и придруживању и заштити пољопривредне производње па све до механизма координације.

Све ово јасно показује да оваква политика од данас до сутра без икакве јасне визије и стратегије, са честим промјенама ставова и повијањем пред међународним кредиторима не може ништа добро донијети нити Републици Српској нити БиХ – закључује ПДП у саопштењу.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АЦО В .

01.08.2016 13:10

Јавили се и остали статисти из опозиције.Ал' смо се са вама усрецили...Били сте и остали ситни лоповцици.За ове криминалце сте прави дилетанти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мемо

01.08.2016 13:16

Криво вам је што сте по страни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

01.08.2016 15:22

Шта су сада Српски преставници у вијећу министара?Јесу ли они сада "издајници" што шурују са Изедбеговићем или су патриоте сада сви и морају сарађивати?ЖАЛОСНО АЛИ БАШ...