PDP: Para vrti, gdje burgija neće

Milorad Dodik i Željka Cvijanović ipak su se juče sastali sa Bakirom Izetbegovićem i pod velikim pritiskom hroničnog nedostatka novca uspjeli "usaglasiti" mehanizam koordinacije, još bitnije potpisati pismo namjere za kreditni aranžman sa MMF-om i time apsolutno dokazati tačnost narodne poslovice "para vrti, gdje burgija neće" – poručuju danas iz PDP-a.

Republika Srpska 01.08.2016 | 22:52
PDP: Para vrti, gdje burgija neće
Partija demokratskog progresa podržava svaki dogovor koji Republiku Srpsku i BiH vodi ka Evropskoj uniji, ali i podsjeća na bespovratno i bespotrebno izgubljeno vrijeme u proteklom periodu.

Napominjemo da je i ovogodišnji Budžet Republike Srpske usvojen zahvaljujući glasovima koalicije „Domovina“, a da Vlada Republike Srpske nikada nije objasnila kako ima novca za bošnjačka udruženja "Merhamet" i "Karitas" a nema za amputirce i borce Vojske Republike Srpske – navodi PDP i dodaje:

Podsjećamo javnost da je vlast u Srpskoj svaki korak ka EU integracijama oštro kritikovala da bi na kraju sve prihvatala.

Prije podne je pričala jedno, a poslije podne potpisivala drugo i tako redom od izjave o evropskom putu BiH, reformske agende, adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje pa sve do mehanizma koordinacije.

Sve ovo jasno pokazuje da ovakva politika od danas do sutra bez ikakve jasne vizije i strategije, sa čestim promjenama stavova i povijanjem pred međunarodnim kreditorima ne može ništa dobro donijeti niti Republici Srpskoj niti BiH – zaključuje PDP u saopštenju.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ACO V .

01.08.2016 13:10

Javili se i ostali statisti iz opozicije.Al' smo se sa vama usrecili...Bili ste i ostali sitni lopovcici.Za ove kriminalce ste pravi diletanti.

ODGOVORITE
Name

Memo

01.08.2016 13:16

Krivo vam je što ste po strani!

ODGOVORITE
Name

herc

01.08.2016 15:22

Šta su sada Srpski prestavnici u vijeću ministara?Jesu li oni sada "izdajnici" što šuruju sa Izedbegovićem ili su patriote sada svi i moraju sarađivati?ŽALOSNO ALI BAŠ...