Нови оптимизам зрачи у Козарској Дубици

Козарска Дубица се мора спасити од урушавања, оживјети економија, искоријенити незапосленост, спријечити исељавање младих из ове општине, поручено је синоћ на заједничком састану Српске демократске странке, Партије деморатског прогреса и Српске патриотске странке – СПАС у овом граду.

Република Српска 29.07.2016 | 20:02
Нови оптимизам зрачи у Козарској Дубици
Први човјек Српске демократске странке у овој општини, Владимир Марин је казао да консензус три политичке партије у Козарској Дубици произвео је жељу за успјехом, али и велику дозу оптимизма.

- Економија је наша главна тема. Ми нудимо добитну комбинацију, јер смо пуни искуства, знања и ентузијазма. Није нам намјера да говоримо о својим политичким противницима, они су довољно рекли о себи. Ми говоримо о програмима и намјерама. А намјера нам је да у прва три мјесеца након избора спроведемо ревизију у свим јавним предузећима у Козарској Дубици, рекао је Марин.



Перица Бундало, предсједник Општинског одбора ПДП Козарска Дубица скуп је назвао историјским.

- Ујединио нас је заједнички циљ, спасити Козарску Дубицу од урушавања и пропадања. Наш циљ је да нема незапослених, да привредно будемо најјача општина не само у Републици Српској, већ и у БиХ. Велику наду полажемо у туризам и пољопривреду. Намјера нам је да спријечимо исељавање и да ријешимо бројне инфраструктурне проблеме, рекао је Бундало обраћајући се присутним на скупу.

Козарска Дубица има шансе да домаћинским радом настави трендове из периода 2004. – 2008. година, када се о овој општини говорило у суперлативима.

Бранко Бараћ, коалициони кандидат за начелника општине има огромно искуство, иза себе велике резултате и огромну жељу да настави гђе је стао прије осам година.

- Консолидовање и повећање буџета је неминовност. Козарска Дубица има највеће капацитете у БиХ у производњи и преради млијека, производњи вјештачких заслађивача, складишним просторима за житарице, те воће и поврће.

Пољопривреда мора имати снажну подршку, а нове идеје треба пласирати у развој прерађивачког сектора. Не смијемо заборавити ни туризам, прераду дрвета, посебно финализацију у овом сектору. Осим одличног географског положаја и природних ресурса имамо и памет, морамо је усмјерити ка једном циљу, напретку козарске Дубице, рекао је Бранко Бараћ.

Скуп, коме је присуствовало више од стотину чланова општинских одбора странака и кандидата за одборнике странака окупљених око заједничке идеје улијева повјерење и велики оптимизам. Састанак три политичке партије у Козарској Дубици добио је епитет историјског. Уствари, најодговорнији људи Српске демократске странке, Партије демократског прогреса и СПАС-а одлучили су да са овог историјског састанка снажним корацима крену у будућност. Љествица је подигнута високо али достижно, ова гарнитура политичара жели Козарску Дубицу ставити на мјесто број један у Републици Српској, када је у питању развијеност. Крупан изазов, али неодољив за часне и вриједне људе ове општине.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Алан Форд

29.07.2016 18:38

Грохотом се смијем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

30.07.2016 04:54

Пустићу вас испред себе до Међеђе а тркамо се до Бања Луке па да видимо моји момци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудак

30.07.2016 14:05

ма близо је пусти их барем до гаснице хахаха

Name

лудак

30.07.2016 14:04

ја преброја 72 барац док је био нацелник хтјео отети просторије сдс. до прије два мјесеца био у ндп па га лика отјерао. ово је туга за сдс. сада са сдс управљ перица бундало. све сдс је пресло у днс. неизлазим на изборе јер немам за кога гласати. да гласам за бранка бараца непада ми напамет. а и листа сдс је катастрофа. има ту пар људи мозда два три а ови други ја никога незнам. покупити са улице и ставити на листу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцифер

30.07.2016 15:15

Управу си све сто је лопова и хостаплера било у сдс прешло је у днс