Душко Томић ослобођен оптужби

Дисциплински суд Адвокатске коморе Федерације БиХ, разматрајући пријаву сарајевске певачице Ханке Палдум против адвоката Душка Томића да ју је, наводно, оклеветао у медијима, оценио је да њихов колега није крив и да ни по чему није повредио кодекс професије.

Босна и Херцеговина 27.07.2016 | 19:40
Душко Томић ослобођен оптужби
Певачица је оптужила Томића због, како је навела, "неистиних навода да је, у време рата, ударцем у међуножје, тешко повредила Србина Рада Голуба, у то време заточеника логора `Силос`, у време када је, са сапатницима, на Игману, уређивао простор за наступ певача из Сарајева, за војнике Армије БиХ".

Томић је истакао да су то, заправо, наводи његовог клијента, Голуба, "који је о томе сведочио иследницима МУП РС и Државне агенције за истраге и заштиту(СИПА), коме је, као његов правни заступник, само поверовао, не само на исказу, већ и по вештачењу врхунских стручњака за судску медицину".

- У Сарајеву су неки кругови желели да ме, кроз овај предмет, искомпромитују, што им, ево, није пошло за руком, јер је установљена истина - каже Томић.

- Ваљда је природно да адвокат буде чврсто уз свог клијента, а не да га издаје, па ма ко био на "другој страни" - каже Томић. - Очекујем да ми буде надокнађена штета, због овог поступка, која износи најмање 5000 конвертибилних марака.
Томић истиче да је "месецима у Сарајеву био изложен разним непријатностима, а да су ћутали као муле чак и они које је, по цену живота, из свег гласа бранио".

- То говори о тим ћутолозима, али Адвокатска комора Федерације БиХ је, ипак, смогла снаге да донесе павичну одлуку, засновану на ономе за што се читавог живота борим, на истини - поручује Томић.

В.М/БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кики

27.07.2016 18:03

Па ста би са Голуба??? Одлепрсо???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГС

29.07.2016 20:50

Честитам, и желим адвокату Томићу пуно успјеха у даљем раду.

ОДГОВОРИТЕ