Duško Tomić oslobođen optužbi

Disciplinski sud Advokatske komore Federacije BiH, razmatrajući prijavu sarajevske pevačice Hanke Paldum protiv advokata Duška Tomića da ju je, navodno, oklevetao u medijima, ocenio je da njihov kolega nije kriv i da ni po čemu nije povredio kodeks profesije.

Bosna i Hercegovina 27.07.2016 | 19:40
Duško Tomić oslobođen optužbi
Pevačica je optužila Tomića zbog, kako je navela, "neistinih navoda da je, u vreme rata, udarcem u međunožje, teško povredila Srbina Rada Goluba, u to vreme zatočenika logora `Silos`, u vreme kada je, sa sapatnicima, na Igmanu, uređivao prostor za nastup pevača iz Sarajeva, za vojnike Armije BiH".

Tomić je istakao da su to, zapravo, navodi njegovog klijenta, Goluba, "koji je o tome svedočio islednicima MUP RS i Državne agencije za istrage i zaštitu(SIPA), kome je, kao njegov pravni zastupnik, samo poverovao, ne samo na iskazu, već i po veštačenju vrhunskih stručnjaka za sudsku medicinu".

- U Sarajevu su neki krugovi želeli da me, kroz ovaj predmet, iskompromituju, što im, evo, nije pošlo za rukom, jer je ustanovljena istina - kaže Tomić.

- Valjda je prirodno da advokat bude čvrsto uz svog klijenta, a ne da ga izdaje, pa ma ko bio na "drugoj strani" - kaže Tomić. - Očekujem da mi bude nadoknađena šteta, zbog ovog postupka, koja iznosi najmanje 5000 konvertibilnih maraka.
Tomić ističe da je "mesecima u Sarajevu bio izložen raznim neprijatnostima, a da su ćutali kao mule čak i oni koje je, po cenu života, iz sveg glasa branio".

- To govori o tim ćutolozima, ali Advokatska komora Federacije BiH je, ipak, smogla snage da donese pavičnu odluku, zasnovanu na onome za što se čitavog života borim, na istini - poručuje Tomić.

V.M/BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

27.07.2016 18:03

Pa sta bi sa Goluba??? Odleprso???

ODGOVORITE
Name

GS

29.07.2016 20:50

Čestitam, i želim advokatu Tomiću puno uspjeha u daljem radu.

ODGOVORITE