Ф1: Верстапенова рукавица бачена Ферарију у лице!

Холанђанин најављује инвазију Ред Була у Мађарској, али и напад на Фераријеву позицију другопласиране екипе у првенству конструктора!

Остали спортови 22.07.2016 | 15:45
Ф1: Верстапенова рукавица бачена Ферарију у лице!
Само четири трке у екипи Торо Роса и бум, млади Макс Верстапен је зауздао  велики Ред Бул с којим има намеру да укроти Ферари. Последња изјава Холанђанина уочи почетка забаве на Хунгарорингу говори да он није нарочито фасциниран Скудеријом, и да типује на победу над Италијанима који у бунилу и у сред сезоне сменише и техничког директора. Јасно траже се кривци за неконкурентне вожње Фетела и Рајконена, па би Верстапен волео да он буде наредни дежурни егзекутор најстроже казне над Фераријем...

„Изгубио сам доста поена у првих неколико трка, али и у овом тренутку Мерцедес је превише јак. Превише ствари треба да се догоде да би ја могао да дођем у позицију да се борим за титулу. Наш циљ је да смањујемо заостатак за Мерцедесом али и да победимо Ферари у шампионату конструктора. На Хунгарорингу смо добри, подијум је наша мета" рекао јеМакс Верстапен осмехујући се задовољно на саму помисао да Ферари није такмац Ред Булу на незгодној, али традиционално повољној стази за екипу Дитриха Матешица.

Да подсетимо Верстапен је своју прву победу у каријери остварио на Великој награди Шпаније. Он тренутно у генералном пласману има само 10 бодова мање од тимског колеге Данијела Рикарда, а само осам у односу на Себастијана Фетела из Ферарија. Уколико имамо у виду да Кими Рајконен има свега 106 бодова, и да се тренутно налази на трећем месту на табели, јасно је одакле сав тај оптимизам надахњује Верстапенове груди. У Мађарској ће се показати каквим се то силним моћима дичи Ред Бул, и како би Ферари могао да узврати до сада неоспорно стабилнијим партијама конкурентске екипе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар