F1: Verstapenova rukavica bačena Ferariju u lice!

Holanđanin najavljuje invaziju Red Bula u Mađarskoj, ali i napad na Ferarijevu poziciju drugoplasirane ekipe u prvenstvu konstruktora!

Ostali sportovi 22.07.2016 | 15:45
F1: Verstapenova rukavica bačena Ferariju u lice!
Samo četiri trke u ekipi Toro Rosa i bum, mladi Maks Verstapen je zauzdao  veliki Red Bul s kojim ima nameru da ukroti Ferari. Poslednja izjava Holanđanina uoči početka zabave na Hungaroringu govori da on nije naročito fasciniran Skuderijom, i da tipuje na pobedu nad Italijanima koji u bunilu i u sred sezone smeniše i tehničkog direktora. Jasno traže se krivci za nekonkurentne vožnje Fetela i Rajkonena, pa bi Verstapen voleo da on bude naredni dežurni egzekutor najstrože kazne nad Ferarijem...

„Izgubio sam dosta poena u prvih nekoliko trka, ali i u ovom trenutku Mercedes je previše jak. Previše stvari treba da se dogode da bi ja mogao da dođem u poziciju da se borim za titulu. Naš cilj je da smanjujemo zaostatak za Mercedesom ali i da pobedimo Ferari u šampionatu konstruktora. Na Hungaroringu smo dobri, podijum je naša meta" rekao jeMaks Verstapen osmehujući se zadovoljno na samu pomisao da Ferari nije takmac Red Bulu na nezgodnoj, ali tradicionalno povoljnoj stazi za ekipu Ditriha Matešica.

Da podsetimo Verstapen je svoju prvu pobedu u karijeri ostvario na Velikoj nagradi Španije. On trenutno u generalnom plasmanu ima samo 10 bodova manje od timskog kolege Danijela Rikarda, a samo osam u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija. Ukoliko imamo u vidu da Kimi Rajkonen ima svega 106 bodova, i da se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli, jasno je odakle sav taj optimizam nadahnjuje Verstapenove grudi. U Mađarskoj će se pokazati kakvim se to silnim moćima diči Red Bul, i kako bi Ferari mogao da uzvrati do sada neosporno stabilnijim partijama konkurentske ekipe.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar