Вентура преузео Италију: Не судите ми по трофејима!

Италијански фудбалски стручњак Ђампјеро Вентура званично је представљен као нови селектор репрезентације Италије и најавио подмладјивање екипе.

Фудбал 21.07.2016 | 23:15
Вентура преузео Италију: Не судите ми по трофејима!
Вентура је потписао уговор до лета 2018. године и наследио Антонија Контеа, који је после Европског првенства преузео Челси.

"Срећан сам и поносан што сам изабран да водим једну од највећих селекција света. Конте ми је оставио сјајну групу момака, то ми је предност јер нема много времена. Европско првенство ми је ставило до знања да имам јединиствен и хомоген тим. Желим да подмладим екипу и направим успех", рекао је Вентура на промоцији.

Доскорашњи тренер Торина истакао је да му не би требало судити на основу тога што нема трофеј током каријере јер је углавном водио мање звучне клубове, изузев Наполија, Удинезеа и Сампдорије.

"Истина је да ништа нисам освојио, али то је немогуће ако не водиш четири или пет најбољих италијанских екипа. Имао сам много великих победа у каријери и помогао младим играчима да се развију. То је за мене велика сатисфакција", поручио је Вентура и додао да ће позив убудуће добијати Доменико Берарди и Дјакомо Бонавентура.

Вентура је на Апенинима заслужио велико поштовање након што је пет година водио Торино и избацио неколико младих имена попут Матеа Дармијана, Данила Амброзија, Николе Максимовића, Бруна Переса, вратио у форму Алезија Ћерћија...

Он ће на клупи Азура дебитовати на пријатељској утакмици са Француском, пре почетка квалификација за Светско првенство у Русији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар