Савић сазнао саставе ривала за ОИ, али свој крије!

Олимпијске игре почињу за нешто више од две недеље, а понедељак је био последњи рок за селекторе да предају списак играча који ће наступати у Рију.

Остали спортови 19.07.2016 | 14:45
Савић сазнао саставе ривала за ОИ, али свој крије!
Селектор Србије, Дејан Савић, још увек није објавио списак, али је извесно да ће на Олимпијским играма играти ватерполисти са Европског првенства у Београду.

Селектор Хрватске Ивица Туцак први је објавио списак, а ту и Хавијер Гарсија, који је добио хрватско држављанство.

На списку су: Јосип Павић, Дамир Бурић, Антонио Петковић, Лука Лончар, Маро Јоковић, Лука Букић, Хавијер Гарсија, Андро Бушље, Сандро Сукно, Иван Крапић, Анђело Шетка, Марко Мацан и Марко Бијач.

Владимир Гојковић је скратио списак на 15 имена, па су на ширем списку Црне Горе: Радић, Др. Бргуљан, Пасковић, Петровић, Да. Бргуљан, Радовић, Јановић, Чучковић, Ивовић, Мишић, Кликовац, Јокић, Шћепановић, Драшковић и Пјешивац.

На старту турнира у Рију Црна Гора ће се састати са Америком, а селектор САД, Дејан Удовичић, позвао је следеће играче: Мозес, Данштајн, Халок, Оберт, Ројлс, Купидо, Самјуелс, Азеведо, Бовен, Бонани, Смит, Ман и Барон.

У саставу Италије нема Ђорђетија, Луонга, Ђакопа и Балардија, који су играли на Европском првенству, а Александро Кампања се одлучио за ове играче: Темпести, Дел Лунго, Н. Прешути, Велото, Гито, Фиљоли, Фондели, Ди Фулвио, Гало, Нора, К. Прешути, Аикарди и Бодегас. У односу на Европско првенство у Београду, на списку нема Ђорђетија, Луонга, Ђакопа и Балардија.

И селектор Мађарске, Тибор Бенедек, направио је три измене у односу на ЕП, па тако у Бразил не путују Гор – Нађ, Батори и други голман Бистрисањи, а у саставу су: Ат. Декер, Нађи, Ад. Декер, Ердељи, Хараи, Хошњански, Киш, Манхерц, Сивош, Да. Варга, Де. Варга, Вамош и Заланки.

На списку селектора домаћег Бразила, Ратка Рудића, поред Слободана Сора, налазе се још: Силривела, Франко, Гонзалес, Салеми, Гомес, Делгадо, Силва, Роча, Пероне, Гимараеш, Врлић и Антонели.

Селектор Аустралије, Елвис Фатовић, позвао је следеће играче: Денерлеј, Кембел, Форд, Котерил, Повер, Гилкрист, Роач, Јангер, Свифт, Кајес, Ховден, Емери, Стантон-Френч.

Француска ће у Бразилу играти у саставу: Гарсо, Судадиер, Ковачевић, Каш, Блари, Симон, Крусила, Издински, Марзуки, Пеисон, Томашевић, Камараса и Мориам.

Код Шпаније нема изненађења: Мингељ, Тахуљ, Еспањол, Пинедо, Фернандез, Рока, Мунариз, Ширањи, Аларкон, Агилар, Молина, Еченике, Маларач.

Још нису познати састави Јапана, Србије и Грчке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар