Savić saznao sastave rivala za OI, ali svoj krije!

Olimpijske igre počinju za nešto više od dve nedelje, a ponedeljak je bio poslednji rok za selektore da predaju spisak igrača koji će nastupati u Riju.

Ostali sportovi 19.07.2016 | 14:45
Savić saznao sastave rivala za OI, ali svoj krije!
Selektor Srbije, Dejan Savić, još uvek nije objavio spisak, ali je izvesno da će na Olimpijskim igrama igrati vaterpolisti sa Evropskog prvenstva u Beogradu.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak prvi je objavio spisak, a tu i Havijer Garsija, koji je dobio hrvatsko državljanstvo.

Na spisku su: Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Havijer Garsija, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Marko Macan i Marko Bijač.

Vladimir Gojković je skratio spisak na 15 imena, pa su na širem spisku Crne Gore: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan, Radović, Janović, Čučković, Ivović, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović, Drašković i Pješivac.

Na startu turnira u Riju Crna Gora će se sastati sa Amerikom, a selektor SAD, Dejan Udovičić, pozvao je sledeće igrače: Mozes, Danštajn, Halok, Obert, Rojls, Kupido, Samjuels, Azevedo, Boven, Bonani, Smit, Man i Baron.

U sastavu Italije nema Đorđetija, Luonga, Đakopa i Balardija, koji su igrali na Evropskom prvenstvu, a Aleksandro Kampanja se odlučio za ove igrače: Tempesti, Del Lungo, N. Prešuti, Veloto, Gito, Filjoli, Fondeli, Di Fulvio, Galo, Nora, K. Prešuti, Aikardi i Bodegas. U odnosu na Evropsko prvenstvo u Beogradu, na spisku nema Đorđetija, Luonga, Đakopa i Balardija.

I selektor Mađarske, Tibor Benedek, napravio je tri izmene u odnosu na EP, pa tako u Brazil ne putuju Gor – Nađ, Batori i drugi golman Bistrisanji, a u sastavu su: At. Deker, Nađi, Ad. Deker, Erdelji, Harai, Hošnjanski, Kiš, Manherc, Sivoš, Da. Varga, De. Varga, Vamoš i Zalanki.

Na spisku selektora domaćeg Brazila, Ratka Rudića, pored Slobodana Sora, nalaze se još: Silrivela, Franko, Gonzales, Salemi, Gomes, Delgado, Silva, Roča, Perone, Gimaraeš, Vrlić i Antoneli.

Selektor Australije, Elvis Fatović, pozvao je sledeće igrače: Denerlej, Kembel, Ford, Koteril, Pover, Gilkrist, Roač, Janger, Svift, Kajes, Hovden, Emeri, Stanton-Frenč.

Francuska će u Brazilu igrati u sastavu: Garso, Sudadier, Kovačević, Kaš, Blari, Simon, Krusila, Izdinski, Marzuki, Peison, Tomašević, Kamarasa i Moriam.

Kod Španije nema iznenađenja: Mingelj, Tahulj, Espanjol, Pinedo, Fernandez, Roka, Munariz, Širanji, Alarkon, Agilar, Molina, Ečenike, Malarač.

Još nisu poznati sastavi Japana, Srbije i Grčke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar