ЕП: Асмир и Амела без медаље! Као и Амел Тука!

Најбољи атлетичар Босне и Херцеговине Амел Тука није успио да освоји медаљу на Европском првенству у Амстердаму! Штета: Крах Амеле Терзић у финишу трке! Сјајна атлетичарка Србије изгубила је тактички рат са ривалкама у веома спорој финалној трци на 1.500 метара на ЕП у Амстердаму. И Асмир Колашинац без медаље!

Остали спортови 10.07.2016 | 19:45
ЕП: Асмир и Амела без медаље! Као и Амел Тука!
Иако га је јутрос на буђењу дочекало непријатно изненађење, Тука је био на корак од освајања прве европске медаљу за Босну и Херцеговину, али је морао да се задовољи четвртим мјестом.

Средњепругаш из Какња је у финалу трке на 800 метара кроз циљ прошао с временом 1.45.74 што је за 20 стотинки слабије за ново побједничко постоље.

Златну медаљу поново је освојио Пољак Адам Шот, сребрни је био његов сународњак Марсин Левандовски, док је бронза припала Елиоту Жилу.

Штета: Крах Амеле Терзић у финишу трке! Сјајна атлетичарка Србије изгубила је тактички рат са ривалкама у веома спорој финалној трци на 1.500 метара на ЕП у Амстердаму.

Амела Терзић није успела!

У изузетно спорој, али тактички веома захтевној и непредвидивој трци, наша сјајна атлетичарка није се снашла, покушала је да испрати темпо који је наметнула Холанђанка Сифан Хасан, али је у последњих 300 метара доживела потпуни крах и завршила као последња.

Терзићева је била сјајна у квалификацијама, као двострука јуниорска шампионке Европе наговестила да би могла до медаље и на сениорском првенству у Амстердаму, али овај последњи дан шампионата није био њен - у финалу трке на 1.500 метара такмичарка из Прибоја прошла је кроз циљ последња, у времену 4:37,70.

На крају, ни Хасан, која је истрчала испред Соланж Переире на неких 500 метара пре циља, није имала снаге да одбрани прву позицију и злато, које је у последњих 20-ак метара приграбила Пољакиња, Ангелика Кичока.

Златну медаљу освојила је Пољакиња Анђелика Цихочка резултатом четири минута и 33 секунде, сребрну медаљу освојила је Холанђанка Сифан Хасан са 4:33,76 минута, а трећа кроз циљ прошла је Кјара Мегин из Ирске са 4:33,78.

И Асмир Колашинац без медаље!

Српски бацач кугле тек у шестој серији забележио је респектабилан резултат. С три преступа пре тога и два слаба хица у прве две серије није могао да се нада бољем пласману.

Последњег дана Европског првенства у Амстердаму – једно 12. и једно 5. место.

После краха Амеле Терзић у финалу трке на 1.500 метара, наш шампион у бацању кугле Асмир Колашинац бацио је два скромна хица у прве две серије (20,01, 20,05), потом направио три везана преступа и, кад више није имао куд, послао је куглу на 20,45, што је било довољно само за пето место.

Трећу титулу првака Европе у низу, после Хелсинкија 2012. и Цириха 2014, освојио је Немац Давид Штрол хицем од 21.31 у петој серији.

Сребро је освојио Пољак Михал Харатик, који је у последњој серији бацио куглу 21,19 и тако на треће место потиснуо Португалца Цанга Арнаудова, такмичара који је још од прве серије имао 20,59.Испред Колашинца био је још један Пољак, Конрад Буковецки са 20,58, из друге серије.

Поређења ради, Колашинац је у Хелсинкију пре четири године стигао до бронзе резултатом 20,36, а пре две године у Цириху знатно бољи резултат, 20,55, био му је довољан само за пето место.

Његов лични рекорд је 21,58, резултат забележен на Јуниорском првенству Србије, у Београду, прошле године.

Колашинац ће наступити и на Олимпијским играма у Рију, од 5. до 20. августа, где ће покушати да забележи бољи резултат него пре четири године у Лондону, када је у финалу бацио 20,71, за седмо место.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар