EP: Asmir i Amela bez medalje! Kao i Amel Tuka!

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine Amel Tuka nije uspio da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu! Šteta: Krah Amele Terzić u finišu trke! Sjajna atletičarka Srbije izgubila je taktički rat sa rivalkama u veoma sporoj finalnoj trci na 1.500 metara na EP u Amsterdamu. I Asmir Kolašinac bez medalje!

Ostali sportovi 10.07.2016 | 19:45
EP: Asmir i Amela bez medalje! Kao i Amel Tuka!
Iako ga je jutros na buđenju dočekalo neprijatno iznenađenje, Tuka je bio na korak od osvajanja prve evropske medalju za Bosnu i Hercegovinu, ali je morao da se zadovolji četvrtim mjestom.

Srednjeprugaš iz Kaknja je u finalu trke na 800 metara kroz cilj prošao s vremenom 1.45.74 što je za 20 stotinki slabije za novo pobjedničko postolje.

Zlatnu medalju ponovo je osvojio Poljak Adam Šot, srebrni je bio njegov sunarodnjak Marsin Levandovski, dok je bronza pripala Eliotu Žilu.

Šteta: Krah Amele Terzić u finišu trke! Sjajna atletičarka Srbije izgubila je taktički rat sa rivalkama u veoma sporoj finalnoj trci na 1.500 metara na EP u Amsterdamu.

Amela Terzić nije uspela!

U izuzetno sporoj, ali taktički veoma zahtevnoj i nepredvidivoj trci, naša sjajna atletičarka nije se snašla, pokušala je da isprati tempo koji je nametnula Holanđanka Sifan Hasan, ali je u poslednjih 300 metara doživela potpuni krah i završila kao poslednja.

Terzićeva je bila sjajna u kvalifikacijama, kao dvostruka juniorska šampionke Evrope nagovestila da bi mogla do medalje i na seniorskom prvenstvu u Amsterdamu, ali ovaj poslednji dan šampionata nije bio njen - u finalu trke na 1.500 metara takmičarka iz Priboja prošla je kroz cilj poslednja, u vremenu 4:37,70.

Na kraju, ni Hasan, koja je istrčala ispred Solanž Pereire na nekih 500 metara pre cilja, nije imala snage da odbrani prvu poziciju i zlato, koje je u poslednjih 20-ak metara prigrabila Poljakinja, Angelika Kičoka.

Zlatnu medalju osvojila je Poljakinja Anđelika Cihočka rezultatom četiri minuta i 33 sekunde, srebrnu medalju osvojila je Holanđanka Sifan Hasan sa 4:33,76 minuta, a treća kroz cilj prošla je Kjara Megin iz Irske sa 4:33,78.

I Asmir Kolašinac bez medalje!

Srpski bacač kugle tek u šestoj seriji zabeležio je respektabilan rezultat. S tri prestupa pre toga i dva slaba hica u prve dve serije nije mogao da se nada boljem plasmanu.

Poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Amsterdamu – jedno 12. i jedno 5. mesto.

Posle kraha Amele Terzić u finalu trke na 1.500 metara, naš šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac bacio je dva skromna hica u prve dve serije (20,01, 20,05), potom napravio tri vezana prestupa i, kad više nije imao kud, poslao je kuglu na 20,45, što je bilo dovoljno samo za peto mesto.

Treću titulu prvaka Evrope u nizu, posle Helsinkija 2012. i Ciriha 2014, osvojio je Nemac David Štrol hicem od 21.31 u petoj seriji.

Srebro je osvojio Poljak Mihal Haratik, koji je u poslednjoj seriji bacio kuglu 21,19 i tako na treće mesto potisnuo Portugalca Canga Arnaudova, takmičara koji je još od prve serije imao 20,59.Ispred Kolašinca bio je još jedan Poljak, Konrad Bukovecki sa 20,58, iz druge serije.

Poređenja radi, Kolašinac je u Helsinkiju pre četiri godine stigao do bronze rezultatom 20,36, a pre dve godine u Cirihu znatno bolji rezultat, 20,55, bio mu je dovoljan samo za peto mesto.

Njegov lični rekord je 21,58, rezultat zabeležen na Juniorskom prvenstvu Srbije, u Beogradu, prošle godine.

Kolašinac će nastupiti i na Olimpijskim igrama u Riju, od 5. do 20. avgusta, gde će pokušati da zabeleži bolji rezultat nego pre četiri godine u Londonu, kada je u finalu bacio 20,71, za sedmo mesto.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar