Како је Дурент преломио?! СМС поруке и јутро одлуке...

Нови играч Голден Стејт открио је са ким се и шта дописивао, ко је све долазио на састанке и када је озваничио да напушта Оклахому.

Кошарка 11.07.2016 | 09:15
Како је Дурент преломио?! СМС поруке и јутро одлуке...
Кевин Дурент је стигао у нови тим!

Један од тројице најбољих играча данашњице допутовао је у Оракл арену и задужио дрес Голден Стејта са бројем "35", који ће носити следеће сезоне.

Са глобално ишчекиване конференције за новинаре у Оукланду, "Кеј-Ди" је први пут лично, пред новинарима, говорио о одлуци да напусти Оклахому и да "нападне" титулу као "ратник".

"Оваква ситуација доноси са собом огромну пажњу. Знао сам то. Када сам срео све ове момке (играче и представнике Голден Стејта), осетио сам се најлежерније. Све је изгледало тако уобичајено... Та осећања нисам могао да игноришем. Зато сам одлучио да дођем овде и да играм са њима. Осећам се сјајно и веома узбуђено због ове прилике", рекао је Дурент.

Међу представницима Голден Стејта током преговора били су и играчи. Стеф Кари и Дрејмонд Грин отворено су му слали поруке да дође, док, примера ради, Крис Пол није дошао на састанак са њим испред Ел-Еј Клиперса.

"Био сам шокиран када су њих четворица (Кари, Игудала, Грин и Томпсон) дошли да ме посете пре неколико дана. Тим који је 73 пута победио претходне сезоне. Нисам мислио да ће бити толико заинтересовани за играча као што сам ја, јер су већ били толико успешни. Када су ушетали у просторију изгледало је као да се држе за руке. Била је то породица. Признајем да сам уживао у разговору са сваким понаособ. Као што рекох, било је то нешто што нисам могао да игноришем".

Током промоције, новинари су га отворено питали и да ли зна како се сада осећају у Оклахоми и да ли је свестан да тамо има много љутих на њега...

"Било је веома тешко. Толико сам времена тамо провео и изградио сам толико односа... Било је заиста тешко. Два или три дана сам ишао напред-назад и није било једноставно. Ипак, узбуђен сам због овог путовања. Радујем се свему. Претходних девет година неће моћи да се избришу и та љубав неће избледети. Та сећања не могу бити избрисана и заувек ће остати део мене. Али, сада је време за следећу степеницу у мом животу"

На питање у ком конкретном тренутку је одлучио да пређе у Голден Стејт, Дурент је одговорио изненађујуће детаљно.

"Сео сам са оцем, пословним и кошаркашким агентом и заједно смо 'претресли' све опције. Они су све време били ту да ме подрже и верујем им. Мислим да је било вече 3. јула када сам им рекао да хоћу да преспавам... Устао сам следећег јутра у седам сати, ушао у собу и све сам их пробудио. Само сам им рекао: 'Хоћу да идем у Вориорсе'. Изгрлили смо се и кренули даље. Знали смо да ће са том одлуком доћи и велика пажња. Држали смо се моје одлуке"

Потом је то морао да јави и менаџменту Оклахоме...

"Тај позив је био најтеже што сам морао да урадим у животу. Сузе су потекле, али као што сам рекао, ово је ново путовање за мене. Тестирам непознато. Верујем свом осећају и својим инстинктима. Није популарна одлука, али могу да живим са њом".

Гласне су критике оних који га оптужују да селидбом у Голден Стејт хоће да пречицом или "преваром" (како сматра Чарлс Баркли) дође до титуле. Имао је одговор и за те поруке.

"Ништа у овој лиги није једноставно. Нема пречица. И даље имамо 82 утакмице да одиграмо. Очигледно је да ми је потребан период прилагођавања. Мислим да је ово најтежи пут, јер овде не познајем никога, никад нисам живео у овој заједници, никад нисам играо за овај тим..."

"Стеф Кари писао ми је пре неколико дана и у поруци нагласио 'Веруј томе шта говоримо'. Требало ми је неколико сати да заиста размислим о томе. Тешко ми је да верујем некоме кога сам тек упознао и да на основу тога направим овако велику промену. Ипак, као што рекох, стегнуо сам петљу и веровао овој ситуацији. Није лако, јер сам изашао из удобности коју сам имао у Оклахоми. Радујем се учењу и напретку из дана у дан. Знам да ће бити успона и падова током сезоне. Знам да се очекује да будемо перфектни сваког дана, али знам да то није реално. Једва чекам да почнем"

Многи су га оптужили и да је направио "неморалан потез"

"Знате, живимо у свету стрипова и суперхероја, у којем си у овој позицији или херој или негативац. Знам то добро. Али, знам да се као особа нисам променио. Не третирам људе различито јер сам одлучио да играм у другом граду. Разумем навијаче Оклахоме и љубитеље кошарке широм света. Претпостављам да су узнемирени. Али, још једном понављам да сам донео одлуку на основу тога шта хоћу у животу и како се осећам. Жао ми је што се неко осећа повређеним, али наставићу да живим свој живот, који ће се наставити", одговорио је Дурент, па нагласио:

"Имам мало преосталог времена за играње кошарке. Само хоћу да уживам сваког дана".

Занимљива тврдња за неког ко ће у септембру напунити 28 година...

Веома интересантно било је и питање: "Шта ти је рекао Стеф Кари? Ипак долазиш у његову земљу..."

"Он не мари за те ствари. Он само хоће да игра. Само хоће да победи. Он је плејмејкер. Није да играмо на истој позицији, па ћемо морати да 'укопчамо' како да играмо на истој позицији. Када игра, он хоће да додаје. Али, мислим да се уклапамо јер обојица можемо да шутирамо и обојица можемо да стварамо акције. Тако је, како је. Знам да је био узбуђен због овога. Послао ми је поруку пре него што сам ушао овде, тако да се и он радује", подвукао је МВП лиге за 2014. годину и најбољи НБА стрелац у четири од последњих пет сезона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар