Kako je Durent prelomio?! SMS poruke i jutro odluke...

Novi igrač Golden Stejt otkrio je sa kim se i šta dopisivao, ko je sve dolazio na sastanke i kada je ozvaničio da napušta Oklahomu.

Košarka 11.07.2016 | 09:15
Kako je Durent prelomio?! SMS poruke i jutro odluke...
Kevin Durent je stigao u novi tim!

Jedan od trojice najboljih igrača današnjice doputovao je u Orakl arenu i zadužio dres Golden Stejta sa brojem "35", koji će nositi sledeće sezone.

Sa globalno iščekivane konferencije za novinare u Ouklandu, "Kej-Di" je prvi put lično, pred novinarima, govorio o odluci da napusti Oklahomu i da "napadne" titulu kao "ratnik".

"Ovakva situacija donosi sa sobom ogromnu pažnju. Znao sam to. Kada sam sreo sve ove momke (igrače i predstavnike Golden Stejta), osetio sam se najležernije. Sve je izgledalo tako uobičajeno... Ta osećanja nisam mogao da ignorišem. Zato sam odlučio da dođem ovde i da igram sa njima. Osećam se sjajno i veoma uzbuđeno zbog ove prilike", rekao je Durent.

Među predstavnicima Golden Stejta tokom pregovora bili su i igrači. Stef Kari i Drejmond Grin otvoreno su mu slali poruke da dođe, dok, primera radi, Kris Pol nije došao na sastanak sa njim ispred El-Ej Klipersa.

"Bio sam šokiran kada su njih četvorica (Kari, Igudala, Grin i Tompson) došli da me posete pre nekoliko dana. Tim koji je 73 puta pobedio prethodne sezone. Nisam mislio da će biti toliko zainteresovani za igrača kao što sam ja, jer su već bili toliko uspešni. Kada su ušetali u prostoriju izgledalo je kao da se drže za ruke. Bila je to porodica. Priznajem da sam uživao u razgovoru sa svakim ponaosob. Kao što rekoh, bilo je to nešto što nisam mogao da ignorišem".

Tokom promocije, novinari su ga otvoreno pitali i da li zna kako se sada osećaju u Oklahomi i da li je svestan da tamo ima mnogo ljutih na njega...

"Bilo je veoma teško. Toliko sam vremena tamo proveo i izgradio sam toliko odnosa... Bilo je zaista teško. Dva ili tri dana sam išao napred-nazad i nije bilo jednostavno. Ipak, uzbuđen sam zbog ovog putovanja. Radujem se svemu. Prethodnih devet godina neće moći da se izbrišu i ta ljubav neće izbledeti. Ta sećanja ne mogu biti izbrisana i zauvek će ostati deo mene. Ali, sada je vreme za sledeću stepenicu u mom životu"

Na pitanje u kom konkretnom trenutku je odlučio da pređe u Golden Stejt, Durent je odgovorio iznenađujuće detaljno.

"Seo sam sa ocem, poslovnim i košarkaškim agentom i zajedno smo 'pretresli' sve opcije. Oni su sve vreme bili tu da me podrže i verujem im. Mislim da je bilo veče 3. jula kada sam im rekao da hoću da prespavam... Ustao sam sledećeg jutra u sedam sati, ušao u sobu i sve sam ih probudio. Samo sam im rekao: 'Hoću da idem u Voriorse'. Izgrlili smo se i krenuli dalje. Znali smo da će sa tom odlukom doći i velika pažnja. Držali smo se moje odluke"

Potom je to morao da javi i menadžmentu Oklahome...

"Taj poziv je bio najteže što sam morao da uradim u životu. Suze su potekle, ali kao što sam rekao, ovo je novo putovanje za mene. Testiram nepoznato. Verujem svom osećaju i svojim instinktima. Nije popularna odluka, ali mogu da živim sa njom".

Glasne su kritike onih koji ga optužuju da selidbom u Golden Stejt hoće da prečicom ili "prevarom" (kako smatra Čarls Barkli) dođe do titule. Imao je odgovor i za te poruke.

"Ništa u ovoj ligi nije jednostavno. Nema prečica. I dalje imamo 82 utakmice da odigramo. Očigledno je da mi je potreban period prilagođavanja. Mislim da je ovo najteži put, jer ovde ne poznajem nikoga, nikad nisam živeo u ovoj zajednici, nikad nisam igrao za ovaj tim..."

"Stef Kari pisao mi je pre nekoliko dana i u poruci naglasio 'Veruj tome šta govorimo'. Trebalo mi je nekoliko sati da zaista razmislim o tome. Teško mi je da verujem nekome koga sam tek upoznao i da na osnovu toga napravim ovako veliku promenu. Ipak, kao što rekoh, stegnuo sam petlju i verovao ovoj situaciji. Nije lako, jer sam izašao iz udobnosti koju sam imao u Oklahomi. Radujem se učenju i napretku iz dana u dan. Znam da će biti uspona i padova tokom sezone. Znam da se očekuje da budemo perfektni svakog dana, ali znam da to nije realno. Jedva čekam da počnem"

Mnogi su ga optužili i da je napravio "nemoralan potez"

"Znate, živimo u svetu stripova i superheroja, u kojem si u ovoj poziciji ili heroj ili negativac. Znam to dobro. Ali, znam da se kao osoba nisam promenio. Ne tretiram ljude različito jer sam odlučio da igram u drugom gradu. Razumem navijače Oklahome i ljubitelje košarke širom sveta. Pretpostavljam da su uznemireni. Ali, još jednom ponavljam da sam doneo odluku na osnovu toga šta hoću u životu i kako se osećam. Žao mi je što se neko oseća povređenim, ali nastaviću da živim svoj život, koji će se nastaviti", odgovorio je Durent, pa naglasio:

"Imam malo preostalog vremena za igranje košarke. Samo hoću da uživam svakog dana".

Zanimljiva tvrdnja za nekog ko će u septembru napuniti 28 godina...

Veoma interesantno bilo je i pitanje: "Šta ti je rekao Stef Kari? Ipak dolaziš u njegovu zemlju..."

"On ne mari za te stvari. On samo hoće da igra. Samo hoće da pobedi. On je plejmejker. Nije da igramo na istoj poziciji, pa ćemo morati da 'ukopčamo' kako da igramo na istoj poziciji. Kada igra, on hoće da dodaje. Ali, mislim da se uklapamo jer obojica možemo da šutiramo i obojica možemo da stvaramo akcije. Tako je, kako je. Znam da je bio uzbuđen zbog ovoga. Poslao mi je poruku pre nego što sam ušao ovde, tako da se i on raduje", podvukao je MVP lige za 2014. godinu i najbolji NBA strelac u četiri od poslednjih pet sezona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar