Јасна Шекарић не иде у Рио де Жанеиро!

Ветеранка у стрељаштву Јасна Шекарић ипак неће учествовати на својим осмим олимпијским играма.

Остали спортови 06.07.2016 | 22:45
Јасна Шекарић не иде у Рио де Жанеиро!
Овакву одлуку донео је Управни одбора Стрељачког савеза Србије, који је на данашњој седници одредио олимпијски тим Србије за Игре у Рију, али у њему нема Шекарићеве, која је међу првима изборила пласман у Рио.

После вишесатне дискусије утврђен је коначан предлог састава репрезентације за Игре у Рију.

Предлог спортског директора Срећка Пејовића је усаглашен, осим што се дискутовало о избору другог стрелца пиштољем за жене.

За ово место конкурисале су Јасна Шекарић и Зорана Аруновић. Осам од девет чланова УО су гласали да у саставу буде Аруновићева, док је један члан био уздржан.

"Уважавајући све заслуге Јасне Шекарић за олимпијски покрет и стрељачки спорт у Србији, Управни одбор се руководио критеријумима да најспремнији спортисти иду на Олимпијске игре и резултатима са критеријумских такмичења, када је донео одлуку да Србију у Рију представља Зорана Аруновић", рекао је председник Стрељачког савеза Синиша Машовић.

Србију ће у такмичењима пушком представљати Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић и Милутин Стефановић, док ће пиштољем гађати Дамир Микец, Димитрије Гргић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић.

Коначну одлуку доноси Извршни одбор Олимпијског комитета Србије, који потврђује предлоге националних савеза.

"Девет олимпијских квота, које су српски стрелци испунили у квалификационом периоду су власништво националних савеза и олимпијских комитета, а не такмичара", наводи се у саопштењу Савеза и додаје  да ће стручни бити одређен накнадно, после договора са Олимпијским комитетом Србије.

Не треба заборавити ни случај са претходнх Олимпијских игара у Лондону 2102. године, када су челници Стрељачког савеза одлучили да уместо Димитрија Гргића, који је тада испунио олимпијску норму, члан олимпијског тима Србије буде Јасна Шекарић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар