Jasna Šekarić ne ide u Rio de Žaneiro!

Veteranka u streljaštvu Jasna Šekarić ipak neće učestvovati na svojim osmim olimpijskim igrama.

Ostali sportovi 06.07.2016 | 22:45
Jasna Šekarić ne ide u Rio de Žaneiro!
Ovakvu odluku doneo je Upravni odbora Streljačkog saveza Srbije, koji je na današnjoj sednici odredio olimpijski tim Srbije za Igre u Riju, ali u njemu nema Šekarićeve, koja je među prvima izborila plasman u Rio.

Posle višesatne diskusije utvrđen je konačan predlog sastava reprezentacije za Igre u Riju.

Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene.

Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok je jedan član bio uzdržan.

"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik Streljačkog saveza Siniša Mašović.

Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.

"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju Saveza i dodaje  da će stručni biti određen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Ne treba zaboraviti ni slučaj sa prethodnh Olimpijskih igara u Londonu 2102. godine, kada su čelnici Streljačkog saveza odlučili da umesto Dimitrija Grgića, koji je tada ispunio olimpijsku normu, član olimpijskog tima Srbije bude Jasna Šekarić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar