Учестала силовања жена у Хрватској

Сезона летовања тек узима замах, а хрватска полиција на приморју је већ примила две пријаве силовања туристкиња.

Регион 05.07.2016 | 13:09
Учестала силовања жена у Хрватској
У првом је случају 25-годишња држављанка Канаде пријавила силовање од стране непознатих мушкараца које се десило у суботу.

У својој изјави полицији рекла је да је око 2 сата ујутру на сплитским Бачвицама упознала тројицу непознатих младића који су јој, након дружења, понудили превоз до смештаја.
 
У току вожње је попила пиће, након чега се не сећа шта се касније дешавало. Ујутру се пробудила у кревету с непознатим мушкарцем у соби на подручју Жрновнице. Како је рекла полицији, не зна шта јој се тачно десило, али претпоставља да јој је у пиће сипана дрога и је затим силована.

У другој пријави силовања такође стоји да су наводни силоватељи тројица непознатих мушкараца и да се догодило у ноћи недеље на понедељак пола сата после поноћи.

Јуче ујутру је 18-годишња држављанка Аустрије пријавила брачкој полицији да је на плажи у Супетру у дискотеци те вечери упознала једног младића који ју је уз помоћ двојице пријатеља који су је држали, присилио на полни однос.

"Лето је, шта да вам кажем. Ми оваквих ситуација имамо по десетак сваког лета и некад се дешава да цуре пријаве силовање, а онда кад се механизам покрене, одбијају сарадњу с нама, не желе да дају одећу на вештачење и одбијају гинеколошки преглед", изјавио је искусни сплитски полицајац за Слободну Далмацију.

Пре неколико дана забележен је и случај на Хвару када је 21-годишња Аустралијанка пријавила четири године старијег држављанина Велике Британије да ју је силовао.

Она је одмах након што је све пријавила, напустила Хрватску и отишла у другу земљу на одмор, а Британцу је одузет пасош и сваки дан мора да се јавља у сплитску полицију и до окончања поступка.

Извор: Јутарњи.хр

Коментари / 0

Оставите коментар