Učestala silovanja žena u Hrvatskoj

Sezona letovanja tek uzima zamah, a hrvatska policija na primorju je već primila dve prijave silovanja turistkinja.

Region 05.07.2016 | 13:09
Učestala silovanja žena u Hrvatskoj
U prvom je slučaju 25-godišnja državljanka Kanade prijavila silovanje od strane nepoznatih muškaraca koje se desilo u subotu.

U svojoj izjavi policiji rekla je da je oko 2 sata ujutru na splitskim Bačvicama upoznala trojicu nepoznatih mladića koji su joj, nakon druženja, ponudili prevoz do smeštaja.
 
U toku vožnje je popila piće, nakon čega se ne seća šta se kasnije dešavalo. Ujutru se probudila u krevetu s nepoznatim muškarcem u sobi na području Žrnovnice. Kako je rekla policiji, ne zna šta joj se tačno desilo, ali pretpostavlja da joj je u piće sipana droga i je zatim silovana.

U drugoj prijavi silovanja takođe stoji da su navodni silovatelji trojica nepoznatih muškaraca i da se dogodilo u noći nedelje na ponedeljak pola sata posle ponoći.

Juče ujutru je 18-godišnja državljanka Austrije prijavila bračkoj policiji da je na plaži u Supetru u diskoteci te večeri upoznala jednog mladića koji ju je uz pomoć dvojice prijatelja koji su je držali, prisilio na polni odnos.

"Leto je, šta da vam kažem. Mi ovakvih situacija imamo po desetak svakog leta i nekad se dešava da cure prijave silovanje, a onda kad se mehanizam pokrene, odbijaju saradnju s nama, ne žele da daju odeću na veštačenje i odbijaju ginekološki pregled", izjavio je iskusni splitski policajac za Slobodnu Dalmaciju.

Pre nekoliko dana zabeležen je i slučaj na Hvaru kada je 21-godišnja Australijanka prijavila četiri godine starijeg državljanina Velike Britanije da ju je silovao.

Ona je odmah nakon što je sve prijavila, napustila Hrvatsku i otišla u drugu zemlju na odmor, a Britancu je oduzet pasoš i svaki dan mora da se javlja u splitsku policiju i do okončanja postupka.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari / 0

Ostavite komentar