Видео - Волф: Досадили су, нећу више судара!

Шеф Мерцедеса Тото Волф више нема стрпљења за сукобе својих возача на тркама Формуле 1.

Остали спортови 06.07.2016 | 08:15
Видео - Волф: Досадили су, нећу више судара!
Луис Хамилтон и Нико Розберг су имали контакт на Великој награди Аустрије, када је Британац покушао да престигне Британца са спољне стране.

На крају је Хамилтон победио, док је лидер Ф1 пао на четврто место и додатно загрејао већ ужарену атмосферу у Мерцедесу.

"Једна опција је да се "замрзне" редослед у једном тренутку. Ако је тркање немогуће без контакта, онда су то последице. Досадили су ми, овај контакт је био глуп", рекао јеВолф, не истакавши кога сматра кривим.

То је други контакт два Мерцедесова болида у последњих пет трка, након судара који је обојицу већ у првом кругу избацио са трке на Каталуњи за Велику награду Шпаније. Иако су у међувремену имали доста сукоба, последњи пут су контакт имали 2014. на Великој награди Белгије.

"У Барселони сам био много блажи јер смо имали 30 трка без судара. Било је јасно да ће се евентуално догодити, избацио је оба наша болида са трке, а ја сам помислио: "ОК, морају научити лекцију, видеће последице и више се неће поновити". Али, поновило се. Сада ћемо сагледати све опције", истакао је Волф.



Много посматрачи инцидента као одговорног виде Розберга, који је и под истрагом стјуарда трке.

"За танго је потребно двоје, али негде мора да почне, а почиње са кочењем у кривини два где један тежак маневар изазива следећи и на крају може да постане ноћна мора за све. Не желим никога да кривим јер сваки пут када погледамо видео добијемо нову информацију. Тешко је рећи ко је већи кривац. Имам мишљење које нећу изразити", истакао је шеф Мерцедеса.

Волф је истакао да ће са члановима тима размотрити следеће кораке пре него што обавести јавност, ако све буде чисто јасно.

"Не желим ни на кога да пребацујем кривицу. Али знате шта, досадило ми је анализорање оваквих ситуација. Не желим више судара", закључио је Волф нагласвиши да овај инцидент неће утицати на преговоре са Розбергом у вези са новим уговором.

После девет трка Розберг је и даље лидер Ф1 са 153 бода, али Хамилтон сада има само девет мање.

Следећа трка на програму је 10. јула на Силверстону за Велику награду Британије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар