Video - Volf: Dosadili su, neću više sudara!

Šef Mercedesa Toto Volf više nema strpljenja za sukobe svojih vozača na trkama Formule 1.

Ostali sportovi 06.07.2016 | 08:15
Video - Volf: Dosadili su, neću više sudara!
Luis Hamilton i Niko Rozberg su imali kontakt na Velikoj nagradi Austrije, kada je Britanac pokušao da prestigne Britanca sa spoljne strane.

Na kraju je Hamilton pobedio, dok je lider F1 pao na četvrto mesto i dodatno zagrejao već užarenu atmosferu u Mercedesu.

"Jedna opcija je da se "zamrzne" redosled u jednom trenutku. Ako je trkanje nemoguće bez kontakta, onda su to posledice. Dosadili su mi, ovaj kontakt je bio glup", rekao jeVolf, ne istakavši koga smatra krivim.

To je drugi kontakt dva Mercedesova bolida u poslednjih pet trka, nakon sudara koji je obojicu već u prvom krugu izbacio sa trke na Katalunji za Veliku nagradu Španije. Iako su u međuvremenu imali dosta sukoba, poslednji put su kontakt imali 2014. na Velikoj nagradi Belgije.

"U Barseloni sam bio mnogo blaži jer smo imali 30 trka bez sudara. Bilo je jasno da će se eventualno dogoditi, izbacio je oba naša bolida sa trke, a ja sam pomislio: "OK, moraju naučiti lekciju, videće posledice i više se neće ponoviti". Ali, ponovilo se. Sada ćemo sagledati sve opcije", istakao je Volf.



Mnogo posmatrači incidenta kao odgovornog vide Rozberga, koji je i pod istragom stjuarda trke.

"Za tango je potrebno dvoje, ali negde mora da počne, a počinje sa kočenjem u krivini dva gde jedan težak manevar izaziva sledeći i na kraju može da postane noćna mora za sve. Ne želim nikoga da krivim jer svaki put kada pogledamo video dobijemo novu informaciju. Teško je reći ko je veći krivac. Imam mišljenje koje neću izraziti", istakao je šef Mercedesa.

Volf je istakao da će sa članovima tima razmotriti sledeće korake pre nego što obavesti javnost, ako sve bude čisto jasno.

"Ne želim ni na koga da prebacujem krivicu. Ali znate šta, dosadilo mi je analizoranje ovakvih situacija. Ne želim više sudara", zaključio je Volf naglasviši da ovaj incident neće uticati na pregovore sa Rozbergom u vezi sa novim ugovorom.

Posle devet trka Rozberg je i dalje lider F1 sa 153 boda, ali Hamilton sada ima samo devet manje.

Sledeća trka na programu je 10. jula na Silverstonu za Veliku nagradu Britanije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar