Курц: Вјеродостојна перспектива Балкану

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц рекао је данас у Паризу да је за Аустрију од великог значаја да постоји вјеродостојна европска перспектива за земље западног Балкана.

Регион 04.07.2016 | 20:11
Курц: Вјеродостојна перспектива Балкану
Он је на Самиту о западном Балкану у Паризу истакао да се тај регион налази у непосредном сусједству Аустрије, те да се ради о региону са којим та земља има тијесне људске, културне, економске и политичке везе.

"Побољшање услова живота, више стабилности, безбједности и благостања на Балкану је због тога у нашем, сопственом интересу", поручио је Курц.

Он је подсјетио да у Аустрији живи више од пола милиона људи мигрантског поријекла са западног Балкана, као и да је више стотине аустријских предузећа присутно у региону, што најбоље доказује тијесне економске ондносе.

Изгледи на приступање ЕУ представљају мотор за одлучујуће, делекосежне реформе у земљама западног Балкана и значајан су фактор стабилности, пошто приближавање Унији има за предуслов рјешавање политички спорних питања, сматра Курц.

Он је рекао да приближавање ЕУ доприноси и побољшању услова живота за грађане региона, али и већу правну сигурност аустријским предузетницима на лицу мјеста.

"Берлински процес, у којем је Аустрија и даље снажно ангажована служи управо тим циљевима", истакао је Курц.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Опет свирас...

05.07.2016 08:23

МИ НЕЦЕМО У ФАСИСТИЦКУ ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УУстаТе

05.07.2016 11:03

Онда мрс за Анатолију или Сибир, ми це мо нормални у ЕУ !!!!! ЦМОКИЦ

Name

@УУстаТе

07.07.2016 10:35

Ниси ти нормалан него наиван! И несто ти пуно тих У! Томсоне, јес то ти?