„Ајфон“ са „бескрајним“ екраном стиже 2017?

Велике промене на „ајфону“ нису „записане у звездама“ ове године, али се зато у „Еплу“ озбиљно спремају за 2017. и новитете попут екрана без ивица и стакло као основни материјал за израду паметних телефона.

Информационе технологије 24.06.2016 | 10:29
„Ајфон“ са „бескрајним“ екраном стиже 2017?
Према наводима листа Тхе Wалл Стреет Јоурнал, крупније измене дизајна „Епловог“ паметног телефона спремају се за 2017. годину, за 10. годишњицу изласка првог „ајфона“.

Неке од новина могле би да буду органске ЛЕД (ОЛЕД) диоде од ивице до ивице, као и елиминисање дугмета "Хоме" уградњом сензора за отисак прста. Такође, изгледа да ће „осмица“ (очекује се прескакање модела "7С") бити (скоро потпуно) стаклена.

Ове карактеристике потврђују информације које су потекле од познатог ај-ти блогера Џона Грубера који је прошлог месеца рекао да ће такозвани „ајфон 8“ имати „бескрајан екран“, односно екран без ивица.

Овогодишњи модел није претрпео велике дизајнерске измене у складу са уобичајеним „Епловим“ двогодишњим циклусом. У америчкој компанији објашњавају да је реч о периоду који је оптималан за имплементирање нове технологије.

Неке карактеристике за које се „Епл“ нада да ће красити неки следећи „ајфон“, попут закривљеног екрана, очигледно нису „биле спремне“ за овогодишње моделе.

Аналитичари једне од највећих европској банкарских институција, "Цредит Суисс"-а, прогнозирали су „пригушен“ раст продаје „Еплове“ „седмице“ и „ајфона 7 плус“ баш због „скромних побољшања“.

РТС
фото: Аппле

Коментари / 0

Оставите коментар