Русија забранила продају кондома

Русија је забранила продају "Дуреx" кондома, јер британска компанија контрацептивних средстава "није ваљано регистрована" по руским прописима".

Свијет 17.06.2016 | 17:05
Русија забранила продају кондома
Михаил Мурашко, директор руске Федералне службе за надзор у области здравствене заштите (Росздравнадзор), рекао је новинарима да "Дуреx" у Русији није регистрован по прописима и да зато његови производи не могу бити продавани у тој држави.

Британска компанија ће, ако намјерава повратак на руско тржиште, своје производе морати да подвргне техничким, токсиколошким и осталим тестовима, рекао је Морашко.

"Или ће морати да региструју нову фирму или да промјене садашњу праксу. Дужни су да поштују закон. Ово није први пут да се овакве ствари догађају, али овај случај погађа многе људе, па је зато велика вијест", навео је Морашко.

Руски здравствени званичници истакли су да нема опасности од несташице кондома. Мурашко је навео да је у Русији регистровано више од 60 врста кондома, па неће бити прекида у снабдевању. "Ово је само један бренд", рекао је Мурашко.

У Русији су од маја почеле да се шире вијести да "Дуреx" кондоми у радњама нестају са полица.

(Мондо.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

17.06.2016 19:09

Таки и треба. Која зена воли секс нека дјецу радја. У Босни се јалова крава коље и од краве кобасица прави, а зена нероткиња одмах од куце тјера и мјења за ону која мозе и хоце да радја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салем

17.06.2016 21:03

Хахаха

Name

Брабус

18.06.2016 07:15

Свака зена би волила да буде мајка а називати их јаловим и поредити са кравама може само идиот.

Name

Михаило Микиц

18.06.2016 13:09

БРАБУС, видимо колико зена воле да радјају, и колико бикови попут тебе могу телади да праве по сколама у којима висе дјака нема!

Name

Крава

19.06.2016 06:02

Мало је идиота као сто је овај Микиц. Срам да те буде и стид. Ја те нецу поредити са кравама и биковима да не увриједим ове племените животиње,али да ниси изрод људски,јеси... Ко те васпита ,ко те је уцио моралу,етици,животу? Ти човјек? Срам те било!