Rusija zabranila prodaju kondoma

Rusija je zabranila prodaju "Durex" kondoma, jer britanska kompanija kontraceptivnih sredstava "nije valjano registrovana" po ruskim propisima".

Svijet 17.06.2016 | 17:05
Rusija zabranila prodaju kondoma
Mihail Muraško, direktor ruske Federalne službe za nadzor u oblasti zdravstvene zaštite (Roszdravnadzor), rekao je novinarima da "Durex" u Rusiji nije registrovan po propisima i da zato njegovi proizvodi ne mogu biti prodavani u toj državi.

Britanska kompanija će, ako namjerava povratak na rusko tržište, svoje proizvode morati da podvrgne tehničkim, toksikološkim i ostalim testovima, rekao je Moraško.

"Ili će morati da registruju novu firmu ili da promjene sadašnju praksu. Dužni su da poštuju zakon. Ovo nije prvi put da se ovakve stvari događaju, ali ovaj slučaj pogađa mnoge ljude, pa je zato velika vijest", naveo je Moraško.

Ruski zdravstveni zvaničnici istakli su da nema opasnosti od nestašice kondoma. Muraško je naveo da je u Rusiji registrovano više od 60 vrsta kondoma, pa neće biti prekida u snabdevanju. "Ovo je samo jedan brend", rekao je Muraško.

U Rusiji su od maja počele da se šire vijesti da "Durex" kondomi u radnjama nestaju sa polica.

(Mondo.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

17.06.2016 19:09

Taki i treba. Koja zena voli seks neka djecu radja. U Bosni se jalova krava kolje i od krave kobasica pravi, a zena nerotkinja odmah od kuce tjera i mjenja za onu koja moze i hoce da radja!

ODGOVORITE
Name

Salem

17.06.2016 21:03

Hahaha

Name

Brabus

18.06.2016 07:15

Svaka zena bi volila da bude majka a nazivati ih jalovim i porediti sa kravama može samo idiot.

Name

Mihailo Mikic

18.06.2016 13:09

BRABUS, vidimo koliko zena vole da radjaju, i koliko bikovi poput tebe mogu teladi da prave po skolama u kojima vise djaka nema!

Name

Krava

19.06.2016 06:02

Malo je idiota kao sto je ovaj Mikic. Sram da te bude i stid. Ja te necu porediti sa kravama i bikovima da ne uvrijedim ove plemenite životinje,ali da nisi izrod ljudski,jesi... Ko te vaspita ,ko te je ucio moralu,etici,životu? Ti čovjek? Sram te bilo!