НАТО спрема глобални удар на Русију

Москва упозорава да НАТО припрема евентуални глобални удар на Русију и да распоређује своје снаге по бившим совјетским базама.

Свијет 06.06.2016 | 10:24
НАТО спрема глобални удар на Русију

"НАТО активира наше бивше совјетске базе у прибалтичким земљама, те Румунији и Пољској и смјешта тамо људе", наводи први замјеник предсједника Одбора вијећа Русије за одбрану и безбједност Франц Клинцевич.

Он упозорава да је НАТО у тим земљама повећао број војника 19 пута, мада, објективно гледано, то и не мора бити велика бројка, те опасност није, можда, толика. Руска војска прати активности НАТО-а у близини руских граница.

"Свакако да ћемо усмјерити борбена средства и покренути наше трупе водећи рачуна о томе како се одвија активност Алијансе", нагалашава Клинцевич и поручује: "Наравно да то, прије свега, представља пријетњу по оне земље у којима се налазе системи противракетне одбране који су окренути према Русији - ми то не кријемо".

Он сматра да се Русија не мора посебно бринути због дјеловања НАТО-а недалеко од њених граница, те да НАТО покушава да покаже да Русија има неке "агресивне намјере", преносе руски портали.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

06.06.2016 18:36

НАТО као војни савез не мозе да постоји ако нема непријатеља. Сви знају да Русија не преставља опасност по Европу и да Русија није непријатељ НАТО савеза, али зог геостратески интетеса водеци земаља на Западу оне Русију тако стално престављају иаки многи знају да је Русија јос увијек попут тигра од папира. Тако је некада Запад сирио пропаганду за ЈНА говореци да је она "трећа војна сила у Европи!" ИСТИНУ ЗНАМО!

ОДГОВОРИТЕ