NATO sprema globalni udar na Rusiju

Moskva upozorava da NATO priprema eventualni globalni udar na Rusiju i da raspoređuje svoje snage po bivšim sovjetskim bazama.

Svijet 06.06.2016 | 10:24
NATO sprema globalni udar na Rusiju

"NATO aktivira naše bivše sovjetske baze u pribaltičkim zemljama, te Rumuniji i Poljskoj i smješta tamo ljude", navodi prvi zamjenik predsjednika Odbora vijeća Rusije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič.

On upozorava da je NATO u tim zemljama povećao broj vojnika 19 puta, mada, objektivno gledano, to i ne mora biti velika brojka, te opasnost nije, možda, tolika. Ruska vojska prati aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica.

"Svakako da ćemo usmjeriti borbena sredstva i pokrenuti naše trupe vodeći računa o tome kako se odvija aktivnost Alijanse", nagalašava Klincevič i poručuje: "Naravno da to, prije svega, predstavlja prijetnju po one zemlje u kojima se nalaze sistemi protivraketne odbrane koji su okrenuti prema Rusiji - mi to ne krijemo".

On smatra da se Rusija ne mora posebno brinuti zbog djelovanja NATO-a nedaleko od njenih granica, te da NATO pokušava da pokaže da Rusija ima neke "agresivne namjere", prenose ruski portali.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikić

06.06.2016 20:36

NATO kao vojni savez ne moze da postoji ako nema neprijatelja. Svi znaju da Rusija ne prestavlja opasnost po Evropu i da Rusija nije neprijatelj NATO saveza, ali zog geostrateski intetesa vodeci zemalja na Zapadu one Rusiju tako stalno prestavljaju iaki mnogi znaju da je Rusija jos uvijek poput tigra od papira. Tako je nekada Zapad sirio propagandu za JNA govoreci da je ona "treća vojna sila u Evropi!" ISTINU ZNAMO!

ODGOVORITE