Табаковић очекује одличне оцјене ММФ-а

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић очекује да ће Србија добити одличне оцене мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) на предстојећој, четвртој ревизији станд-бy аранжмана из предострожности.

Свијет 04.06.2016 | 15:50
Табаковић очекује одличне оцјене ММФ-а

"Остварени резултати, који су често били и знатно повољнији у односу на договорене критеријуме, дају нам за право да, као и до сада, са реалним оптимизмом очекујемо одличне оцене", каже Табаковић у интервјуу за Тањуг.  

Истиче да је у прва три месеца ове године очувана ценовна и финансијска стабилност, знатно смањен фискални и платнобилансни дефицит, убрзан економски раст заснован на инвестицијама и извозу, настављен прилив страних директних инвестиција, и додаје да се уз све то перманентно поправљају шансе за повећање кредитног рејтинга Србије.

"Србија је препозната и као повољна дестинација за нова улагања. Сви ови резултати нас  обавезују да још одлучније наставимо путем који смо трасирали у претходном периоду. Због тога очекујем да четврта, као и наредне ревизије станд-бy аранжмана закљученог из предострожности са ММФ-ом буду успешне", закључила је Табаковић.

Коментари / 0

Оставите коментар