Tabaković očekuje odlične ocjene MMF-a

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković očekuje da će Srbija dobiti odlične ocene misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na predstojećoj, četvrtoj reviziji stand-by aranžmana iz predostrožnosti.

Svijet 04.06.2016 | 15:50
Tabaković očekuje odlične ocjene MMF-a

"Ostvareni rezultati, koji su često bili i znatno povoljniji u odnosu na dogovorene kriterijume, daju nam za pravo da, kao i do sada, sa realnim optimizmom očekujemo odlične ocene", kaže Tabaković u intervjuu za Tanjug.  

Ističe da je u prva tri meseca ove godine očuvana cenovna i finansijska stabilnost, znatno smanjen fiskalni i platnobilansni deficit, ubrzan ekonomski rast zasnovan na investicijama i izvozu, nastavljen priliv stranih direktnih investicija, i dodaje da se uz sve to permanentno popravljaju šanse za povećanje kreditnog rejtinga Srbije.

"Srbija je prepoznata i kao povoljna destinacija za nova ulaganja. Svi ovi rezultati nas  obavezuju da još odlučnije nastavimo putem koji smo trasirali u prethodnom periodu. Zbog toga očekujem da četvrta, kao i naredne revizije stand-by aranžmana zaključenog iz predostrožnosti sa MMF-om budu uspešne", zaključila je Tabaković.

Komentari / 0

Ostavite komentar