Тренер Стана Вавринке, Магнус Норман: Новак је показао какав је човјек!

Магнус Норман, тренер Стана Вавринке, каже за Б92 да Новак Ђоковић може да достигне рекорд Роџера Федерера од 17 Грен слем титула.

Тенис 01.06.2016 | 19:00
Тренер Стана Вавринке, Магнус Норман: Новак је показао какав је човјек!

Такође, Норман истиче да је Новак храбро поднео пораз у финалу прошле године, а говорили смо и о тренутној форми његовог ученика, и будућој генерацији шампиона.

“Мислим да је Стан тренутно на врхунцу своје игре, веома је добар. У недељама пре Ролан Гароса није играо баш на свом нивоу, али мислим да се поново пронашао у Женеви, то је био добар потез. Сада делује да игра све боље, све иде како треба“, почиње Норман причу за Б92.

Вавринка је бранилац титуле, али његов тренер каже да му то не представља терет.

“Значи му чињеница да је прошле године освојио, овде се осећа као свој на своме и то је оно што је важно. Не бих рекао да има неки притисак као бранилац титуле, уопште му то не представља додатни стрес, свесни смо да се сваке године почиње од нуле. Најважније је да му се самопоуздање вратило после лоших партија у Риму и Мадриду“.

Норман се није дао увући о причу о евентуалном полуфиналу са Ендијем Маријем.

“Гледамо само следећи меч, увек је опасно када се размишља унапред, тако да смо сада концентрисани једино на дуел са Рамосом, који је показао да је изузетно тешак противник на овој подлози. Победио је Раонића и сигурно сада има самопоуздања“.

Вавринка је Швеђанина често истицао као кључног човека за свој ментални препород, а Норману је трофеј у Паризу прошле године нарочито значио.

“Емоције су биле неописиве, невероватне, поготово како се меч приближавао крају и како сам видео да Стану расту шансе за победу. Током церемоније је било нарочито емотивно, поготово мени који сам изгубио финале као играч и још два пута као тренер. Био сам пресрећан што је коначно дошла титула“.

Норман истиче да је за свако поштовање начин на који се Новак понашао после финала.

“Они су добри пријатељи, али и Ђоковић је победио Стана толико пута, нема ту попуста. Новак је после финала показао каква је личност – био је велики у поразу, достојанствен, није тражио никакве изговоре и био је срећан због Стана. Храбро је то поднео“.

Ђоковић тренутно има 11 Грен слем титула, шест мање од рекорда Роџера Федерера.

“Новак је веома професионалан, постоји могућност, али са друге стране има много младих играча који долазе. Примера ради, Федерер је до пре неколико година био доминантан, а онда се нешто догодило. Роџер није недостижан, али конкуренција је јака“, каже Норман и додаје:

“По мом мишљењу, Кирјос и Зверев су најозбиљнија претња у будућности. Високи су момци, њихов начин игре ми се свиђа, ударају веома снажно и велики су борци“.

За крај, питали смо Нормана да ли планира дуго да ради као тренер.

“За сада уживам радећи са Станом, надам се да ће тако остати још неколико година. Када се он умори од мене, онда ћу радити с неким другим, зашто да не, желим дуго да будем тренер“, закључио је Норман за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар