Ф1 - Монте Карло: Хамилтонова прва побједа у сезони!

Актуелни шампион Формуле 1 Луис Хамилтон остварио је прву победу у сезони, на Великој награди Монака.

Остали спортови 29.05.2016 | 18:20
Ф1 - Монте Карло: Хамилтонова прва побједа у сезони!

Британац је уз помоћ свог, али и Ред Буловог тима тријумфовао испред Данијела Рикарда те смањио заостатак за тимским колегом Ником Розбергом са 43 на само 24 бода.

Хамилтон је фантастичном тактичком вожњом у променљивим временским условима успео да до тријумфа стигне са треће позиције иако је заостајао чак десет секунди за Рикардом.

Агресивном вожњом Хамилтон је од почетка притискао Розберга, кога је коначно престигао у 16. кругу, после "асистенције" тима.

Из круга у круг је смањивао предност за Рикардом, којем је трку упропастио његов тим. У 32. кругу је отишао на замену гума које нису биле спремне, што Британац кажњава и до краја трке задржава прву позицију.

Хамилтон је пре свега захваљујући бољем избору гума од конкурената одолео нападима Аустралијанца, који је био бесан једњим његовим дефанзивним потезом.

Ипак, јунак трке можда је потпуно треће име, на победничко постоље неочекивано се попео Мексиканац Серхио Перес у својој Форс Индији.

Четврти је био Немац Себастијан Фетел који са меким гумама није могао да прати ривале, а иза њих су се поредали Фернандо Алонсо у Мекларену и на шестом месту још један пилот Форс Индије Нико Хилкенберг.

Тек седми кроз циљ је прошао лидер шампионата Нико Розберг, који је потпуно подбацио у Кнежевини и у две трке потпуно просуо огромну предност у односу на конкуренцију у борби за титулу.

Бодове су у Монаку освојили и Карлос Саинс Јуниор у Торо Росу, те други Мекларен Џенсон Батон и на десетом месту Фелипе Маса у Вилијамсу.

Због судара су трку раније завршили Фераријев адут Кими Раиконен, херој с прошле трке 18-годишњи Макс Ферстапен, те Данил Квјат, ж Палмер и оба Заубера.

Следећа трка вози се 12. јуна за Велику награду Канаде у Монтреалу.

ВН Монака:
1. Луис Хамилтон (Мерцедес) 1:59.29,133 сати
2. Данијел Рикардо (Ред Бул) 1:59.36,385
3. Серхио Перес (Форс Индија) 1:59.42,958
4. Себастијан Фетел (Ферари) 1:59.44,979
5. Фернандо Алонсо (Мекларен) 2:00.54,209

Генерални пласман:
1. Нико Розберг (Мерцедес) 106
2. Луис Хамилтон (Мерцедес) 82
3. Данијел Рикардо (Ред Бул) 66
4. Кими Раиконен (Ферари) 61
5. Себастијан Фетел (Ферари) 60

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар