Мајсторе, од синоћ си легенда на квадрат!

Памтимо га као великог играча, европског и светског шампиона, а од синоћ и као великог тренера!

Фудбал 29.05.2016 | 14:40
Мајсторе, од синоћ си легенда на квадрат!

Тотално другачији приступ од било којег ранијег Реала имао је синоћ овај тим Зинедина Зидана у великом финалу Лиге шампиона у којем је Краљевски клуб славио после продужетака и пенала. 

Није то Реал који доминира и напада нон стоп, већ онај који игра конкретно, јако и мушки. Управо такав стил је вероватно једино могао да изађе на крај са незгодним Атлетиком, Дијега Симеонеа, а тријумф, без обзира што је на пенале у миланском финалу показао је да Зизу итекако има тренерског штофа.

Можда се синоћна партија неће свидети Флорентину Перезу, који не трпи "ружан" фудбал, али када год буде у дилеми да ли Зидан заслужује поверење, нека се сети вечери 28. маја 2016. године, у којој му је Француз донео важан трофеј. Имао је Реал и раније успешне тренере који су играли "ружно", попут Капела или Анћелотија, и ниједан се није задржао дуго на "Сантијаго Бернабеу", али је са Зиданом друга прича. Он је икона овог клуба и може му се...

Успео је Зидан да испече занат. Разбијену војску Рафе Бенитеза за само неколико месеци претворио је из гомиле лузера у победнике, а и себи је синоћ приграбио место у фудбалској историји. Памтимо га као великог играча, европског и светског шампиона, а од синоћ и као великог тренера. 

Зинедин Зидан је први француски тренер који је освојио Лигу шампиона, а тек осми који је то извео у дебитантској сезони на клупи неког клуба. Такође је и први у историји светског фудбала који је освојио легендарни трофеј Лиге шампиона у три улоге - као играч, као асистент и као главни тренер. Довољно за једног почетника, зар не? 

Али, наравно да је Зизу тек почео да доминира европским теренима...

"Задовољан сам због напорног посла који смо урадили како бисмо освојили овај трофеј. Поносан сам на све фудбалере Реала. Био је ово изванредно обављен посао. Срећан сам и намеравам да уживам у овом успеху", поручио је после меча Француз.

Зна и сам Зидан да је синоћ завршио велики посао. Нагађања како му је Флорентино Перез спремио замену у виду Унаија Емерија и да чека само да изгуби финале од Атлетика нестаће већ данас као прашина. Француз је у мајској вечери обезбедио себи место у историји и приказао се на светској позорници у најлепшем светлу. 

И сигурно не намерава да тако лако сиђе са ње...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар