ФБиХ: Објава резултата пописа није законита

Завод за статистику Федерације БиХ тврди да објава резултата пописа није законита.

Босна и Херцеговина 25.05.2016 | 14:30
ФБиХ: Објава резултата пописа није законита

Они су свом саопштењу кажу да су увидом у План активности констатовали да се истим планира до 01.07.2016. само објава укупног броја становника за ниво БиХ, ентитета, Брчко дистрикта, кантона и општина, док се објава осталих резултата пописа планира до краја године.

С тим у вези они констатују да предложени План активности није у складу са чланом 37. Закона о попису, рема којем сви подаци требају бити објављени најкасније са 01.07.2016. године.

"Предложени план је такође у супротности са раније утврђеним сетом табела (34. сједница СПБ) које треба да буду објављене заједно са објавом укупног броја становника (становништво према старости - годишту, полу, општинама, националности, вјероисповјести, матерњем језику, образовању, броју чланова у домаћинству, некретнинама, пољопривредним активностима)", наводи се у саопштењу Федералног завода за статистику, Сарајево.

Такође, наводе и детаљне примједбе на поједине тачке Плана. Предлажу да се за сваку активност Плана одреде извршиоци - радне групе из три статистичке институције.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реално

25.05.2016 13:28

Ово је смејурија од дрзаве! У њој ниста ниста није по закону и нема логике, назалост... Браво водје, полозили сте испит, кецина као куца! А народ је оцигледно исто лос дјак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.05.2016 13:28

Ето ти сад! Најбоље да Јапан организује попис у БиХ, јапанци то и изврше, а наши су само за боравак код оваца. Не да чувају овце, него да овце чувају њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.05.2016 19:44

Ако је федерација против,знаци сутра це сви званицници у Српској реци да је овако све у реду. Слозна браца куцу граде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

25.05.2016 21:32

Засто нико не пита господју масне косе ( цитај Цицковиц) како јој је уопсте пало, онако паметној, на ум да улази у прицу о попису без јасно дефинисане методологије? Знала је са ким тикве сади, засто се сада уцутала? И засто њу нико директо не пита за здравље. Њу треба Срби да ухапсе, а не да иде у тузиластво БиХ.

ОДГОВОРИТЕ