FBiH: Objava rezultata popisa nije zakonita

Zavod za statistiku Federacije BiH tvrdi da objava rezultata popisa nije zakonita.

Bosna i Hercegovina 25.05.2016 | 14:30
FBiH: Objava rezultata popisa nije zakonita

Oni su svom saopštenju kažu da su uvidom u Plan aktivnosti konstatovali da se istim planira do 01.07.2016. samo objava ukupnog broja stanovnika za nivo BiH, entiteta, Brčko distrikta, kantona i opština, dok se objava ostalih rezultata popisa planira do kraja godine.

S tim u vezi oni konstatuju da predloženi Plan aktivnosti nije u skladu sa članom 37. Zakona o popisu, rema kojem svi podaci trebaju biti objavljeni najkasnije sa 01.07.2016. godine.

"Predloženi plan je takođe u suprotnosti sa ranije utvrđenim setom tabela (34. sjednica SPB) koje treba da budu objavljene zajedno sa objavom ukupnog broja stanovnika (stanovništvo prema starosti - godištu, polu, opštinama, nacionalnosti, vjeroispovjesti, maternjem jeziku, obrazovanju, broju članova u domaćinstvu, nekretninama, poljoprivrednim aktivnostima)", navodi se u saopštenju Federalnog zavoda za statistiku, Sarajevo.

Takođe, navode i detaljne primjedbe na pojedine tačke Plana. Predlažu da se za svaku aktivnost Plana odrede izvršioci - radne grupe iz tri statističke institucije.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Realno

25.05.2016 13:28

Ovo je smejurija od drzave! U njoj nista nista nije po zakonu i nema logike, nazalost... Bravo vodje, polozili ste ispit, kecina kao kuca! A narod je ocigledno isto los djak...

ODGOVORITE
Name

Hm

25.05.2016 13:28

Eto ti sad! Najbolje da Japan organizuje popis u BiH, japanci to i izvrše, a naši su samo za boravak kod ovaca. Ne da čuvaju ovce, nego da ovce čuvaju njih.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.05.2016 19:44

Ako je federacija protiv,znaci sutra ce svi zvanicnici u Srpskoj reci da je ovako sve u redu. Slozna braca kucu grade.

ODGOVORITE
Name

Hmmm

25.05.2016 21:32

Zasto niko ne pita gospodju masne kose ( citaj Cickovic) kako joj je uopste palo, onako pametnoj, na um da ulazi u pricu o popisu bez jasno definisane metodologije? Znala je sa kim tikve sadi, zasto se sada ucutala? I zasto nju niko direkto ne pita za zdravlje. Nju treba Srbi da uhapse, a ne da ide u tuzilastvo BiH.

ODGOVORITE