Блат је нереална опција, Макаби хоће Тринкијерија!

После очајне сезоне Макаби планира потпуну реконструкцију, а осим довођења нових играча приоритет је и квалитетан тренер.

Кошарка 01.06.2016 | 21:00
Блат је нереална опција, Макаби хоће Тринкијерија!

Највећа жеља је повратак Дејвида Блата на клупу после отказа у Кливленду, али с обзиром да је то тренутно нереална опција ’Понос Израела’ се окренуо Андреи Тринкијерију.

Италијански стручњак је имао одличну сезону са Бросеом, успео је да са немачким тимом уђе у Топ 16 фазу Евролиге, а мало је фалило да његов тим прође и у четвртфинале.

Макаби је играо очајно у Евролиги где је испао већ у првој фази такмилчења, а историјски лошу сезону су заокружили и порази у домаћој лиги.

Андреа Тринкијери има 47 година, тренерску каријеру је почео као асистент у Олимпији из Милана, а први самостални посао добио је у Тиболди Баскету 2004. године. Радио је у Јувекасерти, Веролију, Кантуу и Униксу. Био је и селектор Грчке.

Питање је како ће следеће сезоне изгледати тим из Израела, пошто се ове сезоне Макаби интересовао за многе кошаркаше, између осталог и Квинсија Милера и Маика Цирбеса из Црвене звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар