Могућа потјерница за Маровићем?

Црногорски тужилац за борбу против организованог криминала и корупције Миливоје Катнић запретио је да ће за Светозаром Маровићем бити расписана потерница.

Регион 23.05.2016 | 08:06
Могућа потјерница за Маровићем?

То ће бити учињено ако се из Швајцарске не врати у Црну Гору.

Бивши високи државни званичник Црне Горе и Државне заједнице Србије и Црне Горе, 17. маја је пуштен из шестомесечног притвора, а потом је отпутовао у Швајцарску, по незваничним сазнањима, на лечење.

Маровић је раније осумњичен да је, као "шеф криминалне организације", Општини Будва причинио вишемилионску штету, у разним незаконитим пословима у вези са изградњом комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре.

Катнић је у интервјуу Телевизији Црне Горе вечерас рекао да је Маровић дужан да се одазове судском позиву у наставку поступка против њега, а ако то не учини, за њим ће бити расписана потерница.

Специјални тужилац је потврдио да се Маровић нагодио с државним тужилаштвом да у затвору одлежи две године и 10 месеци и да у хуманитарне сврхе уплати 50.000 евра.

Катнић је навео да се истрага води против 87 особа које су умешане у будванске афере.

За незаконитости у Будви раније су оптужена и два градоначелника те општине - Рајко Куљача и Лазар Рађеновић, као и брат и син Светозара Маровића, Драган и Милош.

У вези са аферама у Будви, испитивана је и Маровићева ћерка Милена Маровић Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Саво

23.05.2016 05:29

Ста Мектиц казе на ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

23.05.2016 08:52

Ја овог Црногорца, без части и карактера. Доћи ће ђаво по своје, није му далеко до тог дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

23.05.2016 11:30

Пре 3 дана ја сам га видео на Врацару код Храма.. цини се да је заиста болестан..

ОДГОВОРИТЕ