Moguća potjernica za Marovićem?

Crnogorski tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić zapretio je da će za Svetozarom Marovićem biti raspisana poternica.

Region 23.05.2016 | 08:06
Moguća potjernica za Marovićem?

To će biti učinjeno ako se iz Švajcarske ne vrati u Crnu Goru.

Bivši visoki državni zvaničnik Crne Gore i Državne zajednice Srbije i Crne Gore, 17. maja je pušten iz šestomesečnog pritvora, a potom je otputovao u Švajcarsku, po nezvaničnim saznanjima, na lečenje.

Marović je ranije osumnjičen da je, kao "šef kriminalne organizacije", Opštini Budva pričinio višemilionsku štetu, u raznim nezakonitim poslovima u vezi sa izgradnjom komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

Katnić je u intervjuu Televiziji Crne Gore večeras rekao da je Marović dužan da se odazove sudskom pozivu u nastavku postupka protiv njega, a ako to ne učini, za njim će biti raspisana poternica.

Specijalni tužilac je potvrdio da se Marović nagodio s državnim tužilaštvom da u zatvoru odleži dve godine i 10 meseci i da u humanitarne svrhe uplati 50.000 evra.

Katnić je naveo da se istraga vodi protiv 87 osoba koje su umešane u budvanske afere.

Za nezakonitosti u Budvi ranije su optužena i dva gradonačelnika te opštine - Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, kao i brat i sin Svetozara Marovića, Dragan i Miloš.

U vezi sa aferama u Budvi, ispitivana je i Marovićeva ćerka Milena Marović Bogdanović.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Savo

23.05.2016 05:29

Sta Mektic kaze na ovo?

ODGOVORITE
Name

hm

23.05.2016 08:52

Ja ovog Crnogorca, bez časti i karaktera. Doći će đavo po svoje, nije mu daleko do tog dana.

ODGOVORITE
Name

Bg

23.05.2016 11:30

Pre 3 dana ja sam ga video na Vracaru kod Hrama.. cini se da je zaista bolestan..

ODGOVORITE