Стјепановић: Ово у Рију не смије да ми се понови!

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић није био задовољан освајањем сребрне медаље у трци на 200 метара слободно на Европском првенству у Лондону.

Остали спортови 19.05.2016 | 20:20
Стјепановић: Ово у Рију не смије да ми се понови!

После вођства у великом делу трке, Стјепановић је на крају завршио ка други са временом 1:46,26, иза Холанђанина Вершурена, који је имао за 24 стотинке бољи резултат 1:46,02, док је трећи био Британац Џејмс Гај, светски првак у овој дисциплини са 1:46,42.

„Дао сам све од себе. Али, ово није био мој дан, нити моја трка. Нисам задовољан сребром, зато што знам да сам могао боље да отпливам. Мени је у овом тренутку време било значаније него медаља. Али, боље је да сам сада погрешио него у Рију. Са друге стране, морам да будем поносан јер није мала ствар освојити друго место у Европи. Одличје посвећујем својој породици и свим навијачима у Србији који су ме подржавали“, није Стјепановић крио тугу после трке.

Велимир је водио до самог финиша, када га је престигао Вершурен.

„Себастијан је у топ форми, и честитам му на победи. Заслужио ју је. Што се мене тиче, завршница је била јако лоша. Неколико ствари сам слабо урадио, као што су били окрет на самом крају и последњих 10 метара трке. То у Рију не сме да се догоди.“

Већ сутра ујутро у 11 часова Стјепановић плива квалификације на 100м краул.

„На 100м идем без оптерећења. Опет, главни циљ је да уђем у полуфинале, а онда и у финале. Један корак по један“, закључује Стјепановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар