Stjepanović: Ovo u Riju ne smije da mi se ponovi!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović nije bio zadovoljan osvajanjem srebrne medalje u trci na 200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Londonu.

Ostali sportovi 19.05.2016 | 20:20
Stjepanović: Ovo u Riju ne smije da mi se ponovi!

Posle vođstva u velikom delu trke, Stjepanović je na kraju završio ka drugi sa vremenom 1:46,26, iza Holanđanina Veršurena, koji je imao za 24 stotinke bolji rezultat 1:46,02, dok je treći bio Britanac Džejms Gaj, svetski prvak u ovoj disciplini sa 1:46,42.

„Dao sam sve od sebe. Ali, ovo nije bio moj dan, niti moja trka. Nisam zadovoljan srebrom, zato što znam da sam mogao bolje da otplivam. Meni je u ovom trenutku vreme bilo značanije nego medalja. Ali, bolje je da sam sada pogrešio nego u Riju. Sa druge strane, moram da budem ponosan jer nije mala stvar osvojiti drugo mesto u Evropi. Odličje posvećujem svojoj porodici i svim navijačima u Srbiji koji su me podržavali“, nije Stjepanović krio tugu posle trke.

Velimir je vodio do samog finiša, kada ga je prestigao Veršuren.

„Sebastijan je u top formi, i čestitam mu na pobedi. Zaslužio ju je. Što se mene tiče, završnica je bila jako loša. Nekoliko stvari sam slabo uradio, kao što su bili okret na samom kraju i poslednjih 10 metara trke. To u Riju ne sme da se dogodi.“

Već sutra ujutro u 11 časova Stjepanović pliva kvalifikacije na 100m kraul.

„Na 100m idem bez opterećenja. Opet, glavni cilj je da uđem u polufinale, a onda i u finale. Jedan korak po jedan“, zaključuje Stjepanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar