Веља самокритичан: Није мој дан, моја трка...

Српском пливачу Вељи Стјепановићу је "за длаку" измакла одбрана златне медаље, а он је био врло самокритичан након трке и освајања сребра, па је казао да је незадовољан.

Остали спортови 19.05.2016 | 14:20
Веља самокритичан: Није мој дан, моја трка...

Најбољи српски пливач Велимир Веља Стјепановић није успео да одбрани златну медаљу на Европском првенству у дисциплини 200 метара слободним стилом, пошто је у финалу до циља стигао други. Холанђанин Версхурен стигао је 24 стотинке пре њега, па је он постао нови европски шампион.

Веља је водио на три окретања: 50, 100 и 150 метара, али је на самом крају трке "пао" и на крају завршио други. Себи је био највећи критичар.

"Дао сам све од себе. Али, ово није био мој дан, нити моја трка", почео је он.

"Нисам задовољан са сребром, зато што знам да сам могао боље да отпливам. Мени је у овом тренутку време било значаније него медаља. Али, боље је да сам сада погрешио него у Рију. Са друге стране, морам да будем поносан јер није мала ствар освојити друго место у Европи. Одличје посвећујем својој породици и свим навијачима у Србији који су ме подржавали", казао је видно разочарани Стјепановић.

Честитао је ипак противнику.

"Себастијан је у топ форми, и честитам му на победи. Заслужио ју је. Што се мене тиче, завршница је била јако лоша. Пар ствари сам слабо урадио, као што су били окрет на самом крају и последњих 10 метара трке. То у Рију не сме да се догоди", казао је он.

Већ у четвртак ујутро у 11 часова Стјепановић плива квалификације на 100м краул.

"Сутра на 100м идем без оптерећења. Опет, главни циљ је да уђем у полуфинале, а онда и у финале. Један корак по један", закључио је наш пливач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар