Velja samokritičan: Nije moj dan, moja trka...

Srpskom plivaču Velji Stjepanoviću je "za dlaku" izmakla odbrana zlatne medalje, a on je bio vrlo samokritičan nakon trke i osvajanja srebra, pa je kazao da je nezadovoljan.

Ostali sportovi 19.05.2016 | 14:20
Velja samokritičan: Nije moj dan, moja trka...

Najbolji srpski plivač Velimir Velja Stjepanović nije uspeo da odbrani zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u disciplini 200 metara slobodnim stilom, pošto je u finalu do cilja stigao drugi. Holanđanin Vershuren stigao je 24 stotinke pre njega, pa je on postao novi evropski šampion.

Velja je vodio na tri okretanja: 50, 100 i 150 metara, ali je na samom kraju trke "pao" i na kraju završio drugi. Sebi je bio najveći kritičar.

"Dao sam sve od sebe. Ali, ovo nije bio moj dan, niti moja trka", počeo je on.

"Nisam zadovoljan sa srebrom, zato što znam da sam mogao bolje da otplivam. Meni je u ovom trenutku vreme bilo značanije nego medalja. Ali, bolje je da sam sada pogrešio nego u Riju. Sa druge strane, moram da budem ponosan jer nije mala stvar osvojiti drugo mesto u Evropi. Odličje posvećujem svojoj porodici i svim navijačima u Srbiji koji su me podržavali", kazao je vidno razočarani Stjepanović.

Čestitao je ipak protivniku.

"Sebastijan je u top formi, i čestitam mu na pobedi. Zaslužio ju je. Što se mene tiče, završnica je bila jako loša. Par stvari sam slabo uradio, kao što su bili okret na samom kraju i poslednjih 10 metara trke. To u Riju ne sme da se dogodi", kazao je on.

Već u četvrtak ujutro u 11 časova Stjepanović pliva kvalifikacije na 100m kraul.

"Sutra na 100m idem bez opterećenja. Opet, glavni cilj je da uđem u polufinale, a onda i u finale. Jedan korak po jedan", zaključio je naš plivač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar