С ким ће Зики играти на Гаросу и Вимблдону?!

Најбољи дубл играч Србије Ненад Зимоњић на предстојећим гренд слемовима наступаће са петим партнером ове сезоне.

Тенис 18.05.2016 | 11:00
С ким ће Зики играти на Гаросу и Вимблдону?!

Ненад Зимоњић нема много среће са избором дубл партнера.

Српски тенисер је пропустио први гренд слем сезоне Аустралијан Опен због опоравка од повреде, а за предстојећа два - Ролан Гарос и Вимблдон, пронашао је новог партнера, чак петог ове сезоне.

Зики ће играти у Паризу и Лондону са искусним Радеком Штепанеком.

"Доста се тога догодило и променио сам баш много партнера у последње време. На Ролан Гаросу, у Квинсу и на Вимблдону играћу са Штепанеком, што није било планирано. Надам се да ћемо имати успеха", изјавио је за "Спортски журнал" Зимоњић.

Он је годину почео са Жилом Милером, затим је наступао са Васеком Поспишилом, онда је четири турнира одиграо са Едуаром Рожеом Васелином, а на мастерсима у Мадриду и Риму наступао је са Александером Пејом, али без мнго успеха.

"Мислим да играм добро, а неколико мечева које смо изгубили били су веома тешки. Требало је са партнерима да дођем до победе... Надам се да ће од Ролан Гароса све кренути на боље", додао је Зимоњић, који тренутно на АТП дубл листи заузима 17. место.

Радек Штепанек у игри парова ове сезоне наступао је са бившим Зимоњићевим партнером Даниелом Нестором и најбољи резултат остварили су на Аустралијан Опену, где су играли финале. Изгубили су од Британца Џејмија Мареја и Бразилца Бруна Соареша.

Штепанек, који има 37 година, на светској дубл табели тренутно заузима 30. место.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар