S kim će Ziki igrati na Garosu i Vimbldonu?!

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić na predstojećim grend slemovima nastupaće sa petim partnerom ove sezone.

Tenis 18.05.2016 | 11:00
S kim će Ziki igrati na Garosu i Vimbldonu?!

Nenad Zimonjić nema mnogo sreće sa izborom dubl partnera.

Srpski teniser je propustio prvi grend slem sezone Australijan Open zbog oporavka od povrede, a za predstojeća dva - Rolan Garos i Vimbldon, pronašao je novog partnera, čak petog ove sezone.

Ziki će igrati u Parizu i Londonu sa iskusnim Radekom Štepanekom.

"Dosta se toga dogodilo i promenio sam baš mnogo partnera u poslednje vreme. Na Rolan Garosu, u Kvinsu i na Vimbldonu igraću sa Štepanekom, što nije bilo planirano. Nadam se da ćemo imati uspeha", izjavio je za "Sportski žurnal" Zimonjić.

On je godinu počeo sa Žilom Milerom, zatim je nastupao sa Vasekom Pospišilom, onda je četiri turnira odigrao sa Eduarom Rožeom Vaselinom, a na mastersima u Madridu i Rimu nastupao je sa Aleksanderom Pejom, ali bez mngo uspeha.

"Mislim da igram dobro, a nekoliko mečeva koje smo izgubili bili su veoma teški. Trebalo je sa partnerima da dođem do pobede... Nadam se da će od Rolan Garosa sve krenuti na bolje", dodao je Zimonjić, koji trenutno na ATP dubl listi zauzima 17. mesto.

Radek Štepanek u igri parova ove sezone nastupao je sa bivšim Zimonjićevim partnerom Danielom Nestorom i najbolji rezultat ostvarili su na Australijan Openu, gde su igrali finale. Izgubili su od Britanca Džejmija Mareja i Brazilca Bruna Soareša.

Štepanek, koji ima 37 godina, na svetskoj dubl tabeli trenutno zauzima 30. mesto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar