Шок у Бихаћу: Дјечак се убио због квиза

Ученик А. Х. (10) из Бихаћа преминуо је од повреда које је задобио при скоку са прозора бихаћке ОШ „Прекоуње“.

Босна и Херцеговина 12.05.2016 | 11:00
Шок у Бихаћу: Дјечак се убио због квиза

Према првим информацијама, дечак је око 16.30 часова у понедељак сам искочио кроз прозор из учионице која се налази на другом спрату школе. Радници школе одмах су позвали Хитну помоћ, која је веома брзо дошла, али је дечак при паду задобио веома тешке повреде и преминуо је исто вече у 18.20 часова.

Извор близак истрази појаснио је да полиција проверава да ли је А. Х. сам скочио кроз прозор, али засад све упућује да је било тако. Ученици причају да нико није поверавао када је А. Х. рекао да ће скочити кроз прозор и да су мислили да је само љут.

Све је почело на трећем часу, када су имали одељенску заједницу и играли квиз из математике. Несрећни десетогодишњак је у једном од квизова изгубио само за пола бода и то га је веома погодило и почео је да плаче. Учитељица је прво покушавала да га смири и затим му је рекла да оде до тоалета да се умије.

"Када се завршио час, он се вратио у разред и рекао друговима да ће скочити са спрата, али га они нису озбиљно схватили. Он је тад само отворио прозор и скочио на главу", испричао је један од радника школе.

Настала је паника, деца су почела да вриште и зову учитеље који су позвали Хитну помоћ, али за дечака није било спаса.

Директорка школе „Прекоуње“ Анела Козлица рекла је да су сви у шоку и да још не могу веровати шта се десило.

"Ово је најтужнији дан у нашој школи. Настрадали дечак је био одличан ученик из веома добре породице и његове три сестре су завршиле нашу школу. Сахрана је заказана за среду, а одлучили смо да се не иде у школу у уторак и среду", рекла је Козлица.

Дечакова мајка је учитељица у овој школи, док му је отац директор Гимназије у Бихаћу.

Градоначелник Бихаћа Емџад Галијашевић прогласио је среду за дан жалости у том граду због трагичне смрти два дечака. Дечак А. Х. убио се у уторак скоком са прозора основне школе, а Дино Селимовић (17), који је тешко повређен у саобраћајној несрећи у недељу у Бихаћу, јуче ујутру је преминуо од повреда.

(Блиц)

(Фото: РАС Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар