Пуштао је косу за обољеле од рака, а сад се и он разболио

Виннy Десаутелс је дјечак из Калифорније који је доспио у медије из разлога што је одлучио пуштати косу како би је донирао за прављење перика за особе обољеле од рака. Доказ како живот понекад зна бити окрутан јесте чињеница како је и самом дјечаку недавно дијагностикован злоћудни тумор.

Свијет 10.05.2016 | 21:20
Пуштао је косу за обољеле од рака, а сад се и он разболио

Дјечакова мајка Аманда Азеведо је фризерка која ради за једну локалну организацију која пружа подршку особама обољелима од лимфома, правећи перике за њих, те је дјечак и сам био инспирисан да пусти косу и донира је како би помогао онима који су изгубили косу усљед хемотерапије.

Прије неколико мјесеци, Виннyју је почело отицати око, а родитељи су мислили како је у питању алергијска реакција, будући да му је педијатар прописао лијекове против алергије.

Након што се дјечаку на десном куку појавила израслина, родитељи су га одвели у хитну помоћ, а након прегледа специјалисте, дијагноза је била: Рак кости кука.

Виннy се налази у четвртој фази обољења, а љекари су убијеђени како је у питању Еwингов сарком, риједак злоћудни тумор приликом којег се туморске станице појаве у костима или меком ткиву.

Данас Виннy има своју прву хемотерапију.

"Све док смо уз њега и уз осмијех му говоримо како ће све бити уреду, и он ће бити добро и остаће позитивног духа. Виннy је попут нас, он је вјечни оптимиста", кажу његови родитељи који су покренули ГоФундМе кампању како би прикупили новац за лијечење дјечака.

Извор: Неwсблиц

Коментари / 0

Оставите коментар