Puštao je kosu za oboljele od raka, a sad se i on razbolio

Vinny Desautels je dječak iz Kalifornije koji je dospio u medije iz razloga što je odlučio puštati kosu kako bi je donirao za pravljenje perika za osobe oboljele od raka. Dokaz kako život ponekad zna biti okrutan jeste činjenica kako je i samom dječaku nedavno dijagnostikovan zloćudni tumor.

Svijet 10.05.2016 | 21:20
Puštao je kosu za oboljele od raka, a sad se i on razbolio

Dječakova majka Amanda Azevedo je frizerka koja radi za jednu lokalnu organizaciju koja pruža podršku osobama oboljelima od limfoma, praveći perike za njih, te je dječak i sam bio inspirisan da pusti kosu i donira je kako bi pomogao onima koji su izgubili kosu usljed hemoterapije.

Prije nekoliko mjeseci, Vinnyju je počelo oticati oko, a roditelji su mislili kako je u pitanju alergijska reakcija, budući da mu je pedijatar propisao lijekove protiv alergije.

Nakon što se dječaku na desnom kuku pojavila izraslina, roditelji su ga odveli u hitnu pomoć, a nakon pregleda specijaliste, dijagnoza je bila: Rak kosti kuka.

Vinny se nalazi u četvrtoj fazi oboljenja, a ljekari su ubijeđeni kako je u pitanju Ewingov sarkom, rijedak zloćudni tumor prilikom kojeg se tumorske stanice pojave u kostima ili mekom tkivu.

Danas Vinny ima svoju prvu hemoterapiju.

"Sve dok smo uz njega i uz osmijeh mu govorimo kako će sve biti uredu, i on će biti dobro i ostaće pozitivnog duha. Vinny je poput nas, on je vječni optimista", kažu njegovi roditelji koji su pokrenuli GoFundMe kampanju kako bi prikupili novac za liječenje dječaka.

Izvor: Newsblic

Komentari / 0

Ostavite komentar